İyi akşamlar arkadaşlar,yine ben geldim ve yine harika bir kitapla geldim.
Kitap bizim söyleşimizle Çingeneler kendi dedikleriyle Roman'ların yaşamlarını harika bir kurguyla anlatmış.
Kitap yazar #osmancemalkaygılı'nın #Çingeneler kitabı.
Bu yazardan okuduğum ilk kitap ama son olmayacak diyebilirim .
Neyse şimdi konusuna geçeyim.
Hayatta sadece müzik, eğlence ile ilgilenen başka hiç bir işi olmayan İrfan Bey ve arkadaşı bir gece müzik dinleyip sohbet ederken karşıda bulunan Çingene çadırlarından bir kadının çıktığını bu kadının yüzündeki hüznünü görürler ve kadının kendi dilleriyle bir şeyler söylediğini duyarlar.
Bu olaydan sonra İrfan bu çadırların olduğu yere sürekli olarak gitmeye başlar ve onların yaşamlarını, müziklerini araştırmaya başlar ama bir anda kendini onların arasında bulur.
Bundan sonra onun hayatı bambaşka bir yönde devam eder ve sonrasını arkadaşının eline geçen günlükten öğreniyoruz.
Maalesef emeksiz elde edilen paranın bir insana neler yaptığını bu kitap bana bir kez daha anlattı. Atalarımızın dediği gibi Emeksiz Ekmek Olmaz.
Açıkçası bu kitabı okuyana kadar Roman'ların hayatlarının bu kadarını bilmiyordum, iyiki okudum .
Bana bu harika kitabı tavsiye eden kitapfisiltisi sevtap canıma çok teşekkür ederim, inşallah bir çok güzel kitapları birlikte okuruz.
@inkilapkitabevi
kitapfisiltisi sevtap
#osmancemalkaygılı #çingeneler #inkılapkitabevi #neokudum #okudumbitti #benokudumsendeoku #vuslatınkitapkurtları #instabook #instakitapyorumu #kitaplaryolda #tavsiyekitap #kitaplaryolda
ÇingenelerOsman Cemal Kaygılı · İnkılâp Kitabevi · 2025551 okunma