2025 69. kitabı
Yine beklentilerimin kurbanı olduğum bir kitap oldu. O kadar uzun zamandır kütüphanemde en doğru anı bekletiyordum ki en sonunda -biraz kötü bir kitap okuduğum için iyi geleceğini düşünerek artık zamanı geldi dedim- ve başladım. İçerisinde çeşit çeşit her daldan öykü var resmen. Korku, gerilim, psikolojik, fantastik, bilimkurgu, dram... Ne ararsak buluyoruz yani. Öykü kitaplarında böylesi çeşitliliği severim aslında ben her biri yeni bir solukmuş gibi gelse de Chung ile tarzımızın çok uyuşmadığına karar verdim. 1-2 öyküsü dışında diğerleri bana pek hitap etmedi. O kadar beklentiye girip aylarca beklememin anlamı yokmuş yani :( En sevdiğim öykü kitabın da ismi olan Lanetli Tavşan oldu açıkçası. Diğerlerinden de sevdiklerim oldu ama bazıları benim için biraz fazla ayrıntılı anlatımlarından dolayı bir tık mide bulandırıcı gelmiş olabilir. :) Konuların genel olarak ana teması yazarın da sonunda dediği gibi yalnız başına olup bu dünyada yer edinmeye ve yaşamaya çalışan insanlar. Bu hoşuma gitti açıkçası güzeldi. Kore ve Japon edebiyatıyla pek yıldızımız barışmıyor gibi kafalarını anlamakta zorlanıyorum :) Bazı öyküleri o kadar absürt geliyor ki öykü olmasına rağmen yine de beynimin tüm sınırlarını zorluyormuş gibi hissediyorum. Ha bahsettiğim konuları seviyorsanız midem de ayrıntılı bazı sahnelerde bulanmaz diyorsanız tavsiye ederim öyle tavsiye etmeyeceğim bir kitap değil ama herkese önermem. Kitapla kalınız.
Lanetli TavşanBora Chung · İthaki Yayınları · 20233,565 okunma