2025 6. kitabı
Bir Kadının Yaşamından 24 Saat Bu öyküde, yaşlı Bayan, yıllar önce tanıştığı bir adamla yaşadığı o unutulmaz günü anlatıyor. Kumarhanede bir adama yardım etmek için konuşmaya başladığında, hayatı tamamen değişiyor. Aşk ve kumar arasında bir seçim yapmaya çalışan Bayan, bir tutkunun insanı nasıl değiştirebileceğini keşfediyor. Zweig, Bayannın hikayesiyle tutkunun insanı ne kadar etkileyebileceğini çok iyi anlatmış. Yazar, hepimizin yaşadığı ama belki de hiç tam olarak fark etmediğimiz duyguları çok güzel bir şekilde kelimelere dökmüş. Bir Yüreğin Ölümü Stefan Zweig’in en çok etkilendiğim kitabı daha doğrusu öyküsü buydu diyebilirim. Bir adam var, tüm hayatını ailesi için çalışarak geçirmiş, (tipik bir insan) onlara iyi bir yaşam sağlamış ama kendisi hep geride kalmış.(tıpkı kimler gibi...) Ailesi rahat yaşarken o hep çalışmış, bu yüzden hem ailesinden hem de hayattan uzaklaşmış. Ailesiyle tatile gittiğinde, artık birbirlerine yabancılaşmışlardır. Zweig, bu adamın içsel dünyasını ve hislerini çok iyi anlatmış. Hem ailesi için her şeyden vazgeçip, sonunda etrafına yabancılaşan birinin öyküsünü mutlaka okumalısınız.
Bir Kadının Yaşamından 24 Saat - Bir Yüreğin ÖlümüStefan Zweig · Can Yayınları · 20169,9bin okunma