Puan vermedi·216 syf.··Beğendi
· Toplumsal çürümenin oluğu toplumlar her zaman büyük yıkımlara gebedir. İnsanların artık manevi duyguları bir kenara bırakıp sadece maddi şeylere odaklanması toplumların yıkılmasını kaçınılmaz hale getiriyor. Modern Kahire kitabı bunu bize kısa ve etkili bir şekilde gözler önüne seriyor. Bugün baktığımızda dünyanın çoğu yerinde bu çürümeyi görebiliriz. Şu an bulunduğunuz topluma kısa bir göz gezdirin ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Şan, şeref, haysiyet, iyilik, merhamet vb. gibi değerlerin artık kolayca göz ardı edildiğini, insanca yaşamak için artık hiçbir değerin bırakılmadığı toplumlar maalesef artarak devam ediyor. Modern Kahire bunun sadece bir örneğini anlatıyor. Günümüz dünyasında kısa bir gezintiye çıkalım. Gelişmiş toplumlarda insani değerler ön planda iken gelişmemiş toplumlar da ise üste çıkabilmek için her türlü yolun mubah olduğunu görüyoruz. Kölelik sistemlerin günümüz dünyasında adını değiştirerek devam ettiğini, bitmek yerine tam aksine daha da zorlaştırıldığını gelişmemiş toplumlarda görüyoruz. İnsanların insanlığa olan inancı gün geçtikçe azalıyor. Yoksulluk en büyük tehlikedir.