2025 81. kitabı
Okunma: 22 Mart 2025 20:44
Daha ilk sayfalarından bu kitap ciğerimi deldi. Zaten duygusal bir minnoşum. İlk sayfada zırlamaya başladım zaten. Diyeceksiniz ki yine mi asker konulu kurgu Gamze abla? Bu sefer işler tersten başlıyor desem? Yani o bildiğiniz kadınla erkek birbirini bulur, erkek biraz nazlanır kız biraz nazlanır ve aşık olurları kafanızdan atın! Sizi Narin ve Hakan çifti ile tanıştırayım. Kitabımız Hakan'ın şehit haberi ile başlıyor. Bunun #spoiler olduğunu düşünmüyorum. Malum arka kapak yazısında da geçiyor. Biz hep erkek karakterlerin kadın karakterleri olan güzel aşklarını okumaya alışkınız. Lakin bu sefer bir kadının bu kadar güzel sevmesi beni çok etkiledi. O kadar güzel alıntıların altına çizdim ki hepsini sizlerle paylaşmak istiyorum. kitabın başlarında Hakan ve Narin'in geçmişini tanıştığı dönemleri okuyoruz. Araya serpiştirilen günümüz dönemleri bende travma yarattı. Görmeniz lazım öyle böyle ağlamadım. kitapta bir anne müsveddesiyle bir üvey baba figürü var, beni delirttiler. Bu kadar çok beddua ettim başka bir kitap karakteri hatırlamıyorum. Yazarın farklı yazarları atıfta bulunmasını çok severek okudum. Narin gerçekten adının zıttı aşırı cesaretli bir kadındı. Eğilmedi, bükülmedi ayakta durmaya devam etti. Bayılıyorum ya 'ben vatanıma aşığım. Ben evlenmem. Ben böyle bir adamım.' diyen heriflerin manyak gibi aşık olup acayip bir romantik olmasına bayılıyorum. Hakan bu saydığım kriterlerin hepsine sahipti. Ya Hakanım adamı böyle yola getirirler işte! Narin'in Hakan'dan sonra tutmaya başladığı günlükler çok güzel bir detaydı. Kitapta yine acayip keyifli bir ekip ve iki tane velet vardı. Onlar da kitabın neşesiydi diyebilirim. Sonrasında o kadar olayın daha doğrusu Narin'in yaşadıklarının üstüne Hakan 4 yıl sonra bir anda ortaya çıkıyor. Yani bu kız en yakınlarından darbe yedi üstüne kocasını şehit verdi karnında bebeleriyle ortada kaldı. Tamam sakinim, yani Sakin olmalıyım. Bu durum beni çileden çıkardı. Hani Hakan karşımda olsa kürekle ağzını ağzına vuracaktım o an! O kadar çok sinirlendim ki bir ara bende Narin gibi keşke ölmüş olsaydı dedim. Tam artık açıklamayı yap diye sinirlenirken bir anda yazar elimize büyük bir bomba bırakıp devam edecek yazısını kondurmuş son sayfaya! Devamını nasıl bekleyeceğiz asla bilmiyorum! Yani şok üstüne şok yaşadım diyebilirim. Umarım @pukkayayinlari devamı için bizi çokça bekletmez.
2024 Okuma Raporları
Gölgesiz 1Sibel Akcan · Pukka Yayınları · 2025146 okunma