Blue

@mnvverr
God of Malice
2025 13. kitabı
Okunma: 22 Mart 2025 21:00
Yazarı ilk defa okudum. Öncelikle kalemi çok akıcıydı. Okurken elimden bırakamadım ve beni merak duygusuyla tetikte tutmayı başardı. Ama genel olarak çift dışında yan karakterlere dair şeyler okumak istedim. Kitaba dair düşüncelerim çok dağınık. Sopiler... Killian, anladığım kadarıyla sosyopat birisi. Duyguları normal olarak hissedip işleyemiyor. Bu da onu çok tehlikeli ve acımasız birisi yapıyor. Sonra bir gün Glyn'e dikkat kesiliyor ve onu zorbalık yaparak taciz etmeye başlıyor. Gerçekten taciz ediyor. Ona zorla istemediği şeyler yaptırıyor. Ama burada görüyoruz ki Glyn da normal değil. Killian'ı savunmuyorum ama Glyn'i de anlamakta zorlandım. Çünkü zorla alıkonulmaktan ve tecavüze uğramaktan hoşlanan bununla ilgili yasak fantezileri olan birisi. Ve öğreniyoruz ki en başından beri Killian bunu biliyor. Bu noktadan sonra hiçbir şeyi sorgulamadan sadece hikayenin bir film gibi akmasından keyif aldım. Kitabı okumak için biraz inceleyen neye buluşacağını bilir. Ben de neye bulaştığımı bilerek okudum. Kitap dark romance ve bir sürü tetikleyici öge var. Aldatma yok veya paylaşım yok. Karakterler üniversite ögrencileri ve tüm seri iki rakip üniversite kampüslerinin öğrencilerinin arasında geçecek gibi görünüyor. Bu iki kampüsün kendi tehlikeli yeraltı kulüpleri var. Kitapta en sevdiğim bölümlerden biri, kulübe yeni üye seçmek için oynanan maskeli oyun gecesiydi. Bana biraz squid game i hatırlatan gerilimli bir bölümdü. Ne kadar akıcı olsa da karakterleri fazla sevemedim. Kitap daha iyi olabilirdi. Bazı mantıksızlıklar gözüme çarptı. Örneğin Glyn ın tehdit mesajlarını hiç kimseye söylememesi çok saçmaydı. Kitapta bir süre sonra sanki bu mesajlar hiç yokmuş gibi davranıldı. Glym'ın Devlinle bağ kurmasına yol açan depresyonu da bana basit kaldı ve aslında okurken sempati duyamadım. Ailesi sanatçılardan oluşyor ve hepsinden daha yeteneksiz olduğunu hissettiği için aşağılık komplesine giriyor. Ve intihar etmeyi falan düşünüyor. Hayatta tüm imkanları olan birisi için yani tek derdin bu olsun Glyn. Ve Glyn'ın sonunda Killian'ı Devlin yüzünden terk etmesi de anlamsızdı. Killian'ı ilk defa görüyormuş gibi tepkiler verip hayal kırıklığına uğramasına da göz devirdim. Genel olarak kötü bir kitap değildi şimdi bir sonrakine geçeceğim. En çok Niko Bran ve Cecily ile Jeremynin hikayesini merak ediyorum. Mia da çok ilgimi çeken bir karalter oldu. Rina Kent God Of Malice
God Of MaliceRina Kent · Blackthorn Books · 2022175 okunma