·256 syf.····Okunma: 22 Mart 2025 17:23 Çok değerli bir arkadaşımla ortak okumaya karar verdiğimiz bir kitap. Bu kitabı bu yüzden daha da anlamlı kıldı. Kahraman Melody 'beyin felci' tanısıyla dünyaya geliyor. Kitabın asıl amacı hiçbir kasını hareket ettiremeyen ve önemli sıkıntısı konuşamayan birinin hayatına onun gözüyle bakmak. Sırf konuşamıyor bir şeyden anlamıyor zannetmek, yanında sanki o duymuyormuş onun hakkında sözler söylemeyi daha doğrusu konuşamayan insanları anlamanın önemini vurgulayan bir kitap. Daha çok asıl amacı empati kurmak ama kitapta önemli bir detay var ki bu da kitabı çocuk kitabı olması konusunda epeyy bir öneme sahip kılıyor : engelli çocuklar üzerinde akran zorbalığı. Okula başlayan her çocuğa bu konuda eğitim vermeye önce bu kitaptan başlayabilirsiniz. Hem kitabı okumuş olur çocuğunuzun nasıl bir kitap okuduğunu bilen sözüm ona bayıldığınız tabir olan "Bilinçli ebeveyn" olursunuz hem de bazı şeyler eğitim verilerek değil empati ve anlaşılmayla olan akran zorbalığını tam olarak çocuğunuzun anlamasını sağlarsınız. Kitabı hem kendiniz hem çocuğunuz için okuyun. Dilerseniz sevgili arkadaşımla yaptığım gibi beraber çocuğunuzla kaliteli zaman adı altında okuyup tartışabilirsiniz.