2025 3. kitabı
Okunma: 23 Mart 2025 18:20
Yaratılış Evrenin Rabbiyle Karşılaşma kitabı, temel olarak Kutsal Kitap’taki yaratılış hikayelerini tasvir ediyor. Kitap, Tanrı’nın evreni yaratışını ve bu yaratılışın ne anlama geldiğini açıklamaya çalışıyor. Yazar, Kutsal Kitapta ki yaratılış hikayelerine kendi yorumlarını eklerken, metinlerin özüne sadık kalmaya çalışmış. Kitabın genel olarak daha çok tasvir odaklı olduğunu ve kişisel yorumların sınırlı olduğunu gözlemledim. Bazı bölümlerinde dini inançlarda sıkça karşılaşılan bazı sorulara da değinmiş. Örneğin, “Madem Tanrı bu kadar vicdanlı ve bizi yarattı, neden dünyada bu kadar haksızlık, zulüm ve acı var?” gibi sorular. Yazar, bu tür sorulara cevap ararken bazen kendi hayatından veya çevresindeki insanların deneyimlerinden örnekler vererek açıklamalar yapmış. Ancak, bu açıklamaları maalesef tatmin edici bulmadım. Daha çok vardır bir bildiği gibi bir avuntuya getiriyor cevapları. Bu nedenle, eğer Kutsal Kitap’taki yaratılış hikayelerini daha derinlemesine keşfetmek istiyorsanız, bu kitap size temel bir bakış açısı sunabilir. Ancak, daha derin ve kişisel yorumlar arıyorsanız, bu kitap sizin için o kadar aydınlatıcı olmayabilir.
İnceleme
YaratılışDavid Wilkinson · Haberci Yayıncılık · 20201 okunma