·116 syf.····Okunma: 24 Mart 2025 00:36 Yoğun okumalarla geçen mart ayında adeta çiçek gibi içime işleyen bir kitapla karşınızdayım bugün. Kitabın anlatımı oldukça akıcı . İçindeki hikayelerin kısa ve birbirinden bağımsız olması okuma sürecini oldukça kolay hale getiriyor. İçten ve samimi bir üslupla yazılmış kitabımız. Günlük hayatta karşılaşabileceğimiz olaylar da var içerisinde. Bu yönü oldukça samimi olmuş bence.
Okurken beni birçok hikaye etkilemiş olsa da içime işleyen hikaye Baran' ın hikayesi oldu. Sizlere de Baran'ı anlatmak istiyorum.
Baran annesi ile babası ayrılması sonucu tepkisini okul sırasını oyarak göstermeye çalışır. Bu olay sonrası annesi okula çağrılır. Baran'a babası sorulduğunda hıçkıra hıçkıra ağlar. Babası yurt dışında çalışmaktadır. Dokuz ay işte bir ay yanlarında geri kalan iki ayda nerede olduğu bilinmez babasının. Annesi gençken evlenmiştir ancak kocasının ikinci karısı olduğunu çok sonra öğrenmiştir. Kocasının ağır sözleri hakaretleri hiç bitmez evlilikleri boyunca. Kapının önünde ne zaman bavul görse içi daralır. Kocasını görmek dahi istemez. Boşanma sebepleri de kocasının birlikte olduğu kadının resmi nikah istemesidir.
Bu hikayede babasız büyümüş baran ve üzgün anneyi okumak oldukça etkileyiciydi benim için. Gözümün önüne canlandı tüm olaylar. Öykü sevenlerin bu akıcı kitabı severek okuyacağını düşünüyorum şimdiden keyifli okumalar diliyorum♡♡