2025 5. kitabı
Okunma: 24 Mart 2025 01:00
Ebeveynler çocuklarının felsefi benliklerinin gelişimini nasıl destekleyebilir? Bu kitabın konusu da tam olarak budur. Buradan yola çıkarak beğendiğim birkaç soruyu paylaşmak isterim: "Öğrendiğimiz, algıladığımız ve anladığımız gerçeklikten bağımsız bir gerçeklik var mıdır ve bunu bilebilir miyiz?" "Bir şeyi bilebilir ama inanmayabilir miyiz yoksa bilmek için illaki inanmak zorunda mısınız?" "İnsanlar yalnızca kötü bir şekilde davranmanın sonuçlarından korktukları için mi ahlaklı davranırlar?" "Mutluluğumuzu başkalarının mutsuzluğu üzerine kurmamalı mıyız?" "Mutluluğumuz diğerlerinin mutsuzluğuna mı bağlıdır? Başka birisi mutsuz olmadan da mutlu olabilir miyiz?" Üzerine saatlerce düşünebileceğimiz nice felsefi soruyu barındıran bu kitap gerçekten zaman zaman okumayı zorlaştıran ama yeri geldiğinde ise bir çırpıda okunabilecek bir tat bırakıyor. Benim için okunmasının kolay olmadığını söyleyebilirim. Öğrendiğim ve etkilendiğim ise birçok hikaye oldu. Yeni bakış açısı kazanmamı ve yeniden sorular üzerine düşünmemi sağlayan bir kitap oldu. SON olarak: "Yaşayabileceğiniz en iyi hayatı yaşayın ve olabileceğiniz en iyi insan olun."
Filozof ÇocukJana Mohr Lone · Sola Unitas · 2017171 okunma