·168 syf.····Okunma: 24 Mart 2025 02:26 Açıkçası beklentimin altında kalan bir kitap oldu, buna da üzüldüm. Kitabın arka kapağında “görkemi şiirselliğine eş roman” olarak nitelendirilmiş bir romana göre çok zayıf olduğunu düşünüyorum. Konu itibariyle başlarda ve ortalarda sevdim ama sonunun nereye bağlandığını hiç anlamadım, bence sonu hiçbir yere bağlanmıyor hatta sonu yok diyebilirim. Booker ödülü kazanan kitaptan çok daha fazlasını bekliyorsunuz sonuçta. Bir furyadır alıp başını gitti, herkes bir anda okumaya başladı ve hakkında birçok iyi yorum gördüm, bundan dolayı da beklentim iyice yükselmişti belki de.
Başlangıçta ve ortalarda beni çok içine çekeceğine inandığım ve çokça altını çizdiğim yerler varken sonlarına doğru aslında aldığım edebi hazzın çok az olduğunu ve konunun hiçbir öğreticiliği olmadığını fark ettim. Hiçbir bilgi ya da altını çizdiğim cümle bana “wow” dedirtmedi en başından beri aslında.
Sonuç olarak zaman kaybı olarak görmediğim ama çevreme de tavsiye etmeyeceğim bir kitabın daha sonuna geldim. Okuyanlara keyifli okumalar dilerim.