·225 syf.····Okunma: 23 Mart 2025 00:41 Antakya kadim zamanların kardeşlik ve hoşgörü kenti memleketim Hatay.
Mustafa Kemal Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından kolektif olarak hazırlanmış bir kitap Anadolu'nun Kraliçesi Antakya.
İlk çağ dönemlerinden başlamak üzere, şehrin antik dönemlerdeki kuruluşunu, tarihsel yolculuğunu, Roma dönemindeki kültürel birikim ve gelişimini ele alıp, İslamiyet dönemi kazanmış olduğu vasıfları yüzeysel olarak anlatmakta kitap. Şehrin Osmanlı dönemindeki fethi, ilerleyen yıllarda şehirde üretilen ipek ticareti, başlıca ekonomik kalkınma aracı olmuştur.
1. Dünya Savaşı sonrası Mondros antlaşması ile Fransızlara manda olarak bırakılma süreçleri, Cumhuriyetle birlikte Hatay sorunu ve anavatana katılma süreçleri de dahil edilmek üzere Hatay bölgesinde yaşayan semavi bir din olan Hristiyanlık ve Müslümanlığı ve Aleviliği de konu edinen bir çalışma olmuş kitap. Konu üzerinde araştırma yapmak isteyenler için ve kendi kültürel tarihini öğrenmek isteyen hemşerilerimiz için önerebileceğim bu konuda giriş için okuyabilecekleri bir kitap.