türkiyenin yakın tarihi
2025 11. kitabı
kitap; anayasa tarihimiz, yakın tarihimiz üzerine notlar, türkiye’nin dış politikası, tarihten miraslar, eğitim sistemimiz adlı bölümlerden oluşarak yakın tarihimizi osmanlının son dönemlerinden başlayarak günümüze dek geçirdiğimiz çeşitli evreler üzerinden işliyor. ben özellikle anayasa tarihimiz bölümünü okurken apayrı bir keyif aldım. ezberlenmiş tarihin ötesinde kimi yerlerde önemli tarihi figürlerin anılarıyla desteklenmiş şekilde tanıklık ettiğim keyifli bir tarih okuması oldu benim için. ilber ortaylı, oldukça akıcı ve bilgilendirici bir biçimde hazırlamış kitabını. bence tarih okurken ve özellikle tarih okumalarında yeniyseniz doğru kitapları bulmak çok zor. bu yüzden popüler ve bir kesime değil de, halkın tümüne hitap edecek şekilde hazırlanmış bir yazarın/tarihçinin kitapları bu noktada çok güzel iş görebiliyor. ilgilisine, tarih meraklısına öneridir. bir çırpıda bitebilecek bir kitap. ayrıca bence tarihe nereden başlasam karmaşasına sahip olanlar için de uygun. çünkü pek çok farklı dönemden ve konudan bahsediyor, bu vesileyle ilgi alanlarımızı keşfetme anlamında katkı sunuyor.
Türkiye'nin Yakın Tarihiİlber Ortaylı · Kronik Yayınları · 20185,1bin okunma