2025 11. kitabı
Okunma: 24 Mart 2025 10:34
Kitabı gerçekten çok beğendim.İnanışlar ve yaşamı anlamlandırma,sorgulama, mukayese ve muhakeme etme anlamında oldukça başarılı.Zaten dinlerin farklı coğrafyalarda yöneten kitlenin çıkarına göre değişen,toplumu kaostan uzak tutmak, toplumsal refahı arttırmak için anlatılan masallar olarak gören biriydim.Bu kitabın 33 yıllık araştırmalar sonucu bir profesör tarafından yazılması da oldukça güven verici.Sümer tarihindeki birçok olgunun yıllar içerisinde manüpülasyonlarla kuşaktan kuşağa nasıl geçtiğini öyle güzel ele alıyor ki..Yazarın Cumhuriyet kadın figürüne vurgunluğuna da ayrı bir hayran kaldım.Sapiensten sonra değişen dini ve inançsal algılarım bu kitapla daha da şekillendi,gelişti.Bir şeye inanmadan önce insanların önce kendi inandıklarının öncelikli emri olan " OKU " eylemini ifa etmeleri gerektiğini düşünüyorum.Hiyerarşik kitleler "öbür dünyada alacaksın mükafatını azla yetin" diye diye fanileri kandırarak;bu dünyanın zevklerine sonsuz nail olmaya bizler OKUMADIKÇA devam edecekler.Heybemdeki hayata dokunan spesifik kitaplarımdan biri olmuştur.
Kur'an, İncil ve Tevrat'ın Sumer'deki KökeniMuazzez İlmiye Çığ · Kaynak Yayınları · 20065,3bin okunma