2025 42. kitabı
Merhaba kitap severler size daha önce okuduğum, sevdiğim Türk yazarlarından olan Sabahattin Ali' nin kitabıyla geldim. Yayın evinin klasikleriyle tanışma zamanımız geldiğine göre ince detaylardan bahsedeceğim. Nerdeyse #sırçaköşk' ü okumayan yoktur. Yoruma geçmeden önce biz kitap severlerin dikkat ettiği en önemli özelliklerinden biri kapak baskı tasarımları ve yazı puntolarıdır. Normal şartlarda daha hızlı okunacak bir kitap ancak yazı puntoları okumamı o kadar zorladı ki haliyle gözlerimin ağrımasına sebep oldu. Yeni baskıda ebat ve puntoları revize edilirse on numara beş yıldız olur. Yoruma gelince ; Yazarın 17 adet kısa kısa öykülerinden derlenmiş olup her hikayede düşündürücü mizahla konu edilmiş ve eski zamanlarda yaşanılan gerçek kesitleri, ,sorgulayarak okudukca hayran kalacaksınız. İçeriğindeki Hikayeler Portakal Beyaz Bir Gemi Katil Osman Böbrek Cıgara Millet Yutmuyor Bahtiyar Köpek Çilli Dekolman Hakkımızı Yedirmeyiz Cankurtaran Çirkince Kurtla Kuzu Bir Aşk Masalı Devlerin Ölümü Koyun Masalı Sırça Köşk Türk edebiyatının büyük öykücülerinden olan yazar tavrı,uslubu,ahlakı yorumunu yansıttığını düşünüyorum çok seveceksiniz.
2025 Okuma Raporları
Sırça KöşkSabahattin Ali · The Roman Yayınları · 202069,7bin okunma