Âşık olma korkusu
2025 69. kitabı
Seneler önce "Filofobi" teşhisi konulmuştu Elisa Tanyeli'ye... Hayatının en güzel zamanları, yirmi dört yaşında, güzeller güzeli, yetenekli ve başarılı bir oyuncu olan Elisa aşktan kaçıyor, aşk sahnelerinde kendini gösteremiyordu... Anne ve babasını kaybeden Elisa için tek akrabası ve yakını teyzesiydi ancak o da Elisa'yı sadece maddi kaynak olarak görüyordu. 4 yıl önce göz ameliyatı olan Elisa gözündeki gözlükler ile hiçbir yeri görmeden el yordamıyla hastane koridorunda kahve otomatına doğru giderken bir adamla çarpışır ve beraber kahve içerler. Sohbet arasında konuştuğu kişinin parfüm üreticisi olduğunu ve üzerinden çalıştığı parfümün notalarından bahsederler, çiçeklere ve kokulara zaafı olan Elisa ise parfümde eksik olan çiçeğin ne olduğunu söyler ve zamana bırak der. Kendisini bulmasını ümit ederek oradan ayrılır ve biz 4 yıl sonrasına doğru bir yolculuğa çıkarız. Her ne kadar ünlü, başarılı olsa da hayatında aşk yokken, sadece başarıları ile çevresinde olan sözde arkadaşları ile ne kadar ünlü olursa olsun yine de yalnız hissediyordu kendisini. Bir gece hayranının saldırısına uğramasıyla her şey tepetaklak olur. Seslerin arttığı gecede işler çığırından çıkacakken gizemli gencin kendini kurtarması ile genç hayatına müdahil olmakta kararlı. Elisa ise hiç düşünmeden mavi gözlerinde kaybolduğu gizemli gencin koruması olmasını ister. Kalbinin ritminin değişmesine neden olan Han acaba kim? Çok tanıdık gelen ama tanımadığını düşündüğü Han hayatında nasıl bir iz bırakacak? Hayatta tek arkadaşı, menajeri Can varken tanımadığı ve garip bir şekilde güven duyduğu Han ile hayat bu saatten sonra çok daha renkli.. Han, ünlü kimliğinin arkasına sığınan Elisa'nın aslında kim olduğunu, neden saklandığını ortaya çıkarmak için çok kararlı. Bakalım başarılı olacak mı? Hemen hemen her kitapta olduğu gibi bu kitapta da Han bebeğime aşık olmam kaçınılmazdı. Öyle düşünceli, nahif ve hoş bir adam karşısında buzlar kraliçesi olsan bile etrafındaki buzlar erir o derece yani. Sonu yine bizleri merak içerisinde bıraktı ve acilen devam kitabı gelmeli.
Aşık Olma KorkusuZeynep Sey · Athica Yayınları · 2024167 okunma