Ece, Aysel ve Ali'nin kızı. Ali ve Aysel görücü usulü evlendi. Ali nişanlıyken ailesinden yaşadığı evden kurtulmak için bir bahane bulup ayrılmak istedi ve bunu başardı. Ali'nin ailesi hep Aysel'i suçladı. Oysa Ali'nin ailesi Ali'ye ne yaşattıklarının bile farkında değillerdi. Aliyi bu hale getiren onlardı ve Ali abisi evlendikten sonra bazı şeylerin yeni yeni farkına varıyordu. Askere gitti ve orada yaptıklarına ailesi bile inanamadı, oysa onların eseriydi hepsi. Ali akerden geldikten sonra bir daha eski Ali olmadı. Nişanlandı ve sonrasında bir bahaneyle kurtuldu ama ailesi Aysel'in başına sardığından habersiz. Ali'nin ailesi her zaman Aysel'ı suçladı hiç suçu yokken. Ali'nin ailesi "yok artık, öldü" gibi şeyler söylediler. Sonrasında bunlar evlendi bu sefer çocuk olmuyor diye herkes Aysel'i kısırlıkla suçladılar. Ali'ye "boşa karını" gibi cümleler söylediler ama Ali kimseyi dinlemedi..
En sonunda Ece doğdu. Bu sefer de "küçük ölür bu" dediler. Aysel Ece'yi koruyup kolladı. Babaanne ve görümceler karı kocayı ayırmak için çok uğraştılar. Görümceleri Ali gibi bir eşleri olmadığı için yuvalarını bozmak istediler çünkü onların eşi Ali gibi değildi (yanlış anlaşılmasın Ali'ye aşık değiller). Aysel ile uğrasmak yetmedi, istediklerine ulaşamadılar sonrasında Ece'ye sardılar, onunla uğrastılar..
Bu hikayede herkes hem haklı hem de haksız. Hiç kimse kolay bir hayat yaşamamış hikayemizde. Ece, Ali, Aysel, Bahar, Ada var. Beş farklı kişinin kendi ağzından yaşadıklarını okuyoruz. Size nacizane fikrim kimseyi suçlamadan önce dinlemenizi ve onları kendinizin yerine koymanızı isterim.
#beşsesbirsır #aslıaktümen #destekyayınları #keşfet #bookstagram #book #book #alıntı #keşfetteyim #kitapönerisi #kitap #kesfet #keşfetedüş #yazar #aşk #sadakat #rastlantı #öneçıkar #incele #alıntı Aslı Aktümen
Beş Ses Bir SırAslı Aktümen · Destek Yayınları · 2024709 okunma