GÜRKAN ÖZTÜRK/ İKİ SEN
Kitap yorumuna geçmeden önce sevgili Gürkan Bey'e teşekkürlerimi sunuyorum kalemi daim olsun.
Ana karakterimiz olan Gülşah resim öğretmenidir. Irak'ta görev yapan eşi Serhatı beklemektedir.
Günler ayları kovalar...
2 yıl sonra eşi Serhatı göreceği için Gülşah çok heyecanlıdır. Beklediği an gelmiştir canından çok sevdiği eşi Serhat kapıdadır. Ama birşeyler eksik yarım gibidir.
Karşısındaki Serhattırama Gülşah neden farklı hisseder. Kokusu, bedeni, bakışları...
Serhat görev sırasında büyük bir ameliyat geçirmek zorunda kalmıştır. Zaten herşey de bu ameliyattan sonra başlamamış mıdır?
Kitap merak uyandıracak şekilde güzel başlıyor.
Yazarın betimlemeleri kitabı kendine özgü ve mükemmel kılıyor.
Her bir sonraki sayfada daha da dehşete düşeceğiniz şaşkınlıkla okuyacağınız bir kitap önerisi bırakıyorum sizlere.
#kitapalıntı
"Eksik parçayı bulmaya çalışırken kaybettiğiniz kimliğiniz olabilir."
Bizim tarlada yağmur, dolu vurur; mahsul ziyan olur. Ama ertesi yıl yine ekersin. İnsan da öyle işte. "Bazen kalbin ziyan olur, ama yine de sevgiyi, umudu yeniden ekersin."
İnsan mıydı, yoksa sadece kodlanmış anılar ve yüklü bir kişilikten ibaret bir varlık mıydı?
Gerçek Serhat'ın kalbi burada mı atıyordu, yoksa onu yaşatan şey sadece bir çipte saklanan anıların yankısı mıydı?
Peki, bu gerçekten bir yaşam mıydı? Yaşamak, hatırlamak mıydı sadece?
"İki Serhat, iki benlik, tek gerçek"...