2023 11. kitabı
Kürk Mantolu Madonna Okumaktan asla bıkmayacağım bir klasik kitap ile geldim bu kez... Uzun zaman önce okumuştum ama tekrar okuyup, o saf ve temiz aşkı yine hissetmek istedim... Bundan yetmiş beş yıl önce kaleme alınmasına rağmen hala çok satanlar listesinden düşmeyen, bir çok tiyatro, sinema ve kitaplara ilham olan Sabahattin Ali eseri. Kendi halinde bir çevirmen olan Raif Efendi'nin siyah kaplı defterine Haziran 1933 yılında yazdığı günlüğün oda arkadaşı tarafından okunması ile bizlerle buluşuyor. Raif Efendi'ninbir sergide gördüğü portreye karşı hissettiği derin düşünceleri ve sonrasında portrede ki kadının gerçek hayata karşısına çıkmasıyla devam eden masum, çıkarsız, saf bir aşka tanıklık ediyoruz. Eminim bir çoğumuz bu eseri okumuştur. Okumasa bile kitapda ki sözler hepimizin bildiği Sabahattin Ali sözleri olarak ün salmıştır. Altını çizeceğimiz, kendimizden bir şeyler bulacağımız, zamanın olaylarına ve kişilerinede tanıklık edeceğimiz bu kıymetli eseri okumayan var ise kesinlikle tavsiye ediyorum... Keyifli okumalar... #kürkmantolumadonna #sabahatti̇nali̇ #okudumbitti #reklamyok #kendimaldım #kaprayayınları #kitapyurdu #okudum #okuyun #türkklasikleri #kitaplarım #kutuphanem #okumakiyileştirir #okumakunutturur #okudukçabüyürinsan #okumahallerim #kitaplarvesözleri #yazarlarvekitapları #yazarlarvesözleri #yazarlardansözler #yazar #türkyazarlar #bookaholic #booksbooksbooks
Kürk Mantolu MadonnaSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 2025376,3bin okunma