2025 10. kitabı
Okunma: 27 Mart 2025 16:21
Fekat, insanlar ,kendilerini hesâba çekmiyorlar.Eğer her günâh işledikde, osasına bir kum koysa, bir kaç sene içinde oda kum ile dolar.Eğer,omuzlarımızdaki kâtip melekler, her günâhı yazmak için, bir kuruş isteseydi,malımızın hepsini vermemiz lâzım gelirdi.Hâlbuki,gaflet ile çeşidli düşünceler ile,birkaç sübhânallah desek,tesbihi alır,sayar, yüz kerre söyledim deriz de, her gün boşuna,nice şeyler söyleriz,bunları saymayız.saymış olsak,her gün, binleri aşar.Sonra da terâzide sevâb kefesinin ağır basacağını umarız.Bu nasıl akldır.İşte,Ömer "radıyallahü anh", bunun için buyurdu ki: (Amelleriniz dartılmadan evvel,kendinizi dartınız!).Ömer "radıyallahü anh" her akşam, kamçı ile ayaklarına vurup,bugün niçin böyle yapdın? derdi.İbani Selâm "rahmetullahi aleyh" odun yüklenmiş taşıyordu.Sen hammal mısın? dediklerinde , nefsimi tercibe ediyorum ,bakalım nasıl olacak,dedi. Enes "radıyallahü anh" [91 de vefât etdi] diyor ki, Ömeri gördüm "radıyallahü teâlâ anh" kendi kendine diyordu ki, (Yazıklar olsun sana ey nefsim ki, sana emir-ül-mü'minîn diyorlar. Yâ Allahü teâlâdan kork veyâ Onun azâbına hâzırlan!).
Kıyâmet ve ÂhıretHüseyn Hilmi Işık · Hakikat Kitabevi · 2014303 okunma