2025 8. kitabı
Birinci bölüm benim için oldukça gizem doluydu. İkinci bölümü ise biraz gereksiz buldum. Et yemeyen bir insanın bedenine çiçek çizildiğinde kendini hemen bir ağaç gibi hissetmesi konusu bence biraz daha derin işlenebilirdi. Bu dönüşüm metaforik olarak güçlüydü, ancak daha fazla derinlik kazandırılsa, karakterin iç dünyasındaki değişimi daha etkili hissedebilirdik. Ayrıca, kitabın gereksiz bir şehvet duygusunu işlediğini düşünüyorum. Özellikle ikinci bölümdeki sahneler, arzunun ve sınırları aşan tutkuların ön planda olduğu bir atmosfer yaratıyor. Üçüncü bölümde tam anlamıyla bir dram yaşadık. Karakterin aile ilişkisine, özellikle ablasıyla olan bağına tanık olduk. Bir ağaca dönüşmek istemesi ve toplumun normlarını reddetmesi beni etkiledi. Ancak bunu, toplumsal olarak dışlanan, sevgisiz bir kadının ruhsal bunalımı olarak mı, yoksa bir arayış içinde olup toplum normlarını reddederek doğaya kendini adamak istemesi şeklinde mi yorumlamam gerektiği konusunda kararsızım. Beni en çok etkileyen unsurlardan biri, ana karakteri neredeyse hiç kendi ağzından dinlemememizdi. Onun hikâyesini hep başkalarının gözünden duyduk. Bu anlatım tarzı, karakterin içe kapanıklığını ve anlaşılmazlığını daha da belirgin hale getirerek, ona dair merak duygusunu artırdı. Birkaç sözü dışında karakterle doğrudan tanışamamış olmamız hoşuma gitti ve anlatımı daha etkileyici hale getirdi. Kitabın oldukça güçlü bir kurgusu vardı, ancak ikinci bölümde biraz amaçsız ve gereksiz bulduğum noktalar oldu. Ahlaki normlara da değinmiş olması ilgimi çekti. Kitabı çok sevdiğimi söyleyemem ama güçlü bir kurgusu vardı ve bende bir şeyler hissettirmeyi başardı.
VejetaryenHan Kang · April Yayıncılık · 20259,7bin okunma