Kıraç & Öykü
2025 9. kitabı
Öncelikle merhaba. Ceren Melek ‘ten okuduğum ilk kitaptı Tatsız Bir Öykü Büyük umutlarla başladığım, çokça sıkıldığım, 334 sayfa olmasına gerek duymadığım bir kitap oldu. Ceren’in eline sağlık diyerek yorumuma başlıyorum. Kitabın ilk 150(?) küsür sayfası Öykü ve Kıraç’ın samimiyet kuruşunu anlatıyor ve hiçbir olay yok. İlerleyen sayfalarda ufak ufak olaylar başlıyor ancak yine de yeterli olaya sahip değildi maalesef kitap. Daha yoğun bir şeyler okumak isterdim açıkçası. Katili tahmin etmek zor değil, Öykü’nün her şeye inanması ve hiçbir şeye dikkat etmemesi.. sevmediğim şeylerden biri oldu bunlarda. Tek kitaplık bir seri okumak çok istiyordum ve bu kitaptan çok ümidim vardı, bu şekilde elimde patlamasına üzüldüm. Bir şeyler çok açık şekilde ortadayken Öykü’nün anlamaması.. Cinayet romanları yazan bir yazarın dikkatsiz olmasından hoşlanmadım. Sevmediğim bir kaç kısımdan daha bahsedeceğim; 1- Diyaloglar yetersiz ve hızlı geldi. Mesela bir karakter uzun bir cümle kuruyor, sonra başka bir konuya geçiyor. Konuşmaların bu şekilde olmasına gerek yoktu. 2- Karakter, konuşurken “he” diyor. Herhangi bir kitap karakterine (barzo değilse şayet) “he” demeyi yakıştırmıyorum. Her “he” deyişinde “” şu emojiye dönüştü suratım. 3- “Evin yanıyor Kıraç” “Yansın” Bu tarz popüler olmuş şeylerden de vardı kitabın içerisinde. Bunlara ne desem bilemediğimden yorum yapmayacağım. 4- Suçsuz garibanlara olanlar Yorumun özetinde; Asla beklediğim gibi bir kitap değildi. Aradığım havayı bulamadım TBÖ’de. Ceren Melek cidden çok tatlı bir kadın, bu yorumu görürse üzülmez umarım. Seni seviyorum Ceren
Tatsız Bir ÖyküCeren Melek · İndigo Kitap · 2025475 okunma
İnci değil Öykü başrol kızın adı
raziel
Düzeltme için teşekkürler 🙏🏻 benim aklım kırık inci kitabının ismine kaymış 😂