···Okunma: 29 Mart 2025 14:57 Herkese merhabalar, bugün size şahane bir kitapla geldim. Dilek Nazlıoğlu’nun kaleminden okuduğum ikinci kitaptı. İki kitapta birbirinden bağımsız ve şahaneydi. Fantastik türünde okumayalı da epeyi zaman olmuştu. Zihin Çelen Sonsuz Yetenek kitabı sizi her sayfada içine çeken, temposu yüksek, duygu dolu bir maceraya davet ediyor. Kader, aşk ve savaşın iç içe geçtiği bu hikâye, baştan sona heyecan ve merakla akıyor.
Hikâyenin merkezinde Su ve Toprak var. Su, yetimhanede büyümüş, sekiz yaşındayken evlat edinilmiş. Küçüklüğünden beri kader ortağı olan Toprak ile güçlü bir bağ kurmuş. Aynı mahallede büyümüş, aynı üniversitede okumuşlar. Aralarındaki dostluk zamanla aşka dönüşmüş ama Toprak’ın bir gün aniden kaybolması, Su’nun dünyasını alt üst ediyor. İşte tam da bu noktada Su, içsel sesler ve görüntülerle özel yeteneklere sahip olduğunu keşfediyor.
“Dilekler” adı verilen yetenekli kişiler var bu dünyada. Zihin çelen, görünmez olabilen, ışınlanabilen, kalkan ve koruyucu özelliklere sahip olan bu kişiler, dünyada iyiliği ve kötülüğü temsil ediyor. Su ise efsanelerde anlatılan ve bugüne kadar hiç kimseye verilmemiş "sonsuz yetenek" ile doğmuş. Bu yetenek Su'yu büyük bir savaşın içine çekiyor.
Toprak’ı bulmaya çalışırken Su’nun yolu Buğra ile kesişiyor. Buğra da bir dilek ve Su’nun koruyucusu. Ama işin içinde Kırmızı var. Zihin Çelen Dilek olan Kırmızı’nın nefreti ve intikam arzusu, Su’yu ve sevdiklerini büyük bir tehlikenin içine çekiyor.
Yazarın detaylı mekân betimlemeleri ve karakter derinliği, hikâyeyi daha da etkileyici kılıyor. Antalya’dan Güney Kore’ye uzanan bu macera, Su ve Toprak’ın aşkını, Su’nun yeteneklerini keşfetme sürecini ve Kırmızı ile mücadelesini ustalıkla işliyor.
Kitabın temposu oldukça yüksek, duygusal derinliği güçlü ve aksiyon doluydu. Fantastik türü kitapları seviyorsanız kesinlikle kaçırmayın derim. Su’nun kaderini ve dünyayı nasıl şekillendireceğini merak ederek kitabı bir solukta bitireceksiniz. Kitapla kalın dostlar