Puan vermedi·239 syf.····Okunma: 29 Mart 2025 20:20 Farklı kültürlerin eserlerini okumayı seviyorum. Bu sanırım Macar edebiyatından okuduğum ilk kitaptı. Kitabı okumak için belki doğru zaman değildi, bilmiyorum, oldukça zorlandım. Bir türlü akmadı. Ama bitirdiğimde içime dolan duygu tarifsiz.
Kitap boyunca sinirimi bozan Emerenc karakteriyle kurduğum bağ inanılmazdı. Hiç hoşlanmadığımı düşünürken aslında hayran olunası bir karakter olduğunu fark ettim. Asi, başına buyruk, hatta belki yobaz diyebileceğim bir tipten asil, çok güçlü, minnetsiz bir insana dönüştü. Karakter gelişimi çok güzel işlenmiş. Kitapta aslında olay açısından pek bir şey gerçekleşmiyor, merak edilecek hiçbir şey yok neredeyse. Yazarın kuvvetli kalemi kendini okutuyor. Karakterler çok güçlü tarif edilmiş. Kitaptaki yazar karakteri ( sanırım yazarın kendisi) çok güzel işlenmiş. Hem çok bilen hem çok beceriksiz, hem birçok şey yapmak isterken bir yandan da hiçbir şeye tam olarak yetişemeyen bir birey. Emerenc hastanedeyken yapmak istedikleriyle yaptıkları arasındaki tutarsızlık ve bunlar olurken yaşadığı çaresizliği adeta ben de hissettim.
Yazarı hiç tanımadan üç kitabını birden almışım. Yalnız yoğun anlatımı beni biraz yordu, araya başka yazarlar koyacağım.