Puan vermedi·288 syf.····Okunma: 29 Mart 2025 21:24 Murphy’nin kitabı, bilimsel temellerden çok anekdotlarla ilerliyor. Kendi gözlemlerini ve başkalarının deneyimlerini paylaşarak bilinçaltının gücünü anlatıyor. Bu, kişisel gelişim açısından ilham verici ama bilimsel kesinlik bekleyenlere hitap etmeyebilir.
Olumlu düşünceyi ve olgun yaklaşımı teşvik ediyor.Yalnız kitap olumlamayı aşırı ön planda tutmuş.Bu her durumda sağlıklı bir yaklaşım olmayabilir. Hayatı yalnızca pozitif yönleriyle görmek, olası riskleri göz ardı etmeye neden olabilir mi?Olumlu düşünce, motivasyonu artırmak ve stresi azaltmak için bir araç olarak kullanılmalı ama gerçekçilikten kopmamalı.
Kitapta yazarın anlattığı ve birebir bilinçaltının gücüne şahit olduğum noktalar oldu ama yazarın bunu bir mucize aracı olarak görmesi abartılı gibi geldi.Bilinçaltımız güçlü bir etkiye sahip ama sınırları var. Düşünce yapımız, kararlarımızı ve psikolojik durumumuzu şekillendirse de, dış dünyadaki tüm olayları yalnızca bilinçaltımızla kontrol edemeyiz.
Kimi bölümlerde çok tekrara düşmesi belki kitabın anlatmak istediğiyle uyum gösteriyordur fakat benim açımdan kitabı sıkıcı yapan bir yöntem
Kitapta en çok beğendiğim kısım,yaş almanın bir dezavantaj olmadığını, tam tersine bilgiyle yoğrulmuş bir avantaj olduğunu ele almasıydı.Abartı derecesinde de olsa olumlama ve bilinçaltını konu alması açısından değerlendirilebilir