·544 syf.····Okunma: 30 Mart 2025 10:49 Psikolojik Gerilim kitaplarından beklediğim tek şey merakımı diri tutup sonunun zekice ve beni şaşırtacak şekilde kurgulanmış olması. Evet sonu tahmin ettiğim gibi çıkmadı fakat zaten tahmin edilecek bir tarafı yoktu. Kitap aşırı ama aşırı uzundu. Gereksiz bölümler vardı. Bence yazarın 300 sayfada bile anlatılabilecek şeyleri 544 sayfaya yazması gereksizdi. Sonu beklentimi karşılamadı. Yine sonuç bir çırpıda yazılmış ve altı doldurulamamıştı. Sanki yazar girş gelişmede bütün enerjisini harcayıp sonucu baştan savmıştı.
Bundan sonrası SPOİLERRRR…
Sonunu tahmin edememin tek nedeni katilin kitapta bir kere bile geçmeyen bir karakter olmasıydı. Böyle kitaplarda en azından bir kere adı sanı geçmiş bir karakter katil çıkar. Bu hep böyledir ki okuyucu tahmin etmeye çalışsın fakat bu kitapta katil asla tanımadığımız biri çıktı. Ne alakaaaaa???
Ve katili bulduk çat asla altı doldurulmadı.
Kim olduğu konuşulmadı üstü kapandı ve bitti. Madem 540 sayfa yazdın bari adam gibi açıkla finali düzgün yap. Bence amacına uymayan ve merak unsurunu zamanla kaybettiren bir kitaptı benim için. Bu türde çok başarılı örnekler varken alıp okumanızı önermem.