The Kingfisher Treasury of Ballet Stories - Kitap Yorumu
2025 40. kitabı
Okunma: 30 Mart 2025 02:08
Aktif kitap okuduğum dönemlerde araya çocuk kitapları eklemeye çalışıyorum. Yeni çocuk kitaplarıyla tanışmak her zaman iyi hissettiriyor. Bu ay fazla okuma yapınca da hemen bir çocuk kitabı olarak bu öykü kitabını araya sıkıştırdım. Kapağından ve isminden de anlaşılacağı üzere, kitap bale hikâyelerini esas alarak yazılmış. Tek bir olay örgüsü üzerine kurulu değil, içerisinde 13 farklı öykü mevcut. Her bir öyküde çocukların baleyle olan farklı hikâyeleri ele alınmış. Kimisi içerisinde çocuklar için güzel mesaj barındırırken kimisi de eğlenceli bir hikâye anlatıyor. Kitabın arkasında 5-8 yaş aralığı için tavsiye edildiği yazılıyor. Ben de okuma yazmayı yeni öğrenen, ilkokul başlangıcında bir çocuk için daha uygun olduğunu söyleyebilirim. Küçükken çeşitli Ayşegül kitaplarına sahiptim ve o hikâyelerden birinde de Ayşegül'ün bale kursuna gittiğini hatırlıyorum. O yaşlarda izlediğim filmlerde de baleye yer verilince hep ilgimi çeken bir sanat olduğunu hatırlıyorum. Bu kitabı okumak da beni biraz o yaşlara götürdü. Çocuklar için yazılmış güzel bir kitap. Çocuk kitapları önerirken de özellikle dikkat etmeye çalışırım ki bu kitabı rahatlıkla önerebilirim, içerisinde herhangi sakıncalı bir unsur yok. Kitabın Türkçe baskısı bulunsaydı, daha rahatlıkla önerebilirdim ancak dilimize çevrilmemiş. Erken yaşta İngilizce eğitimi alan çocuklar için önerebilirim. Ayrıca çocuk kitabı okumayı seven ya da İngilizce olarak basit düzeyde yazılmış hikâyeler okumak isteyen gençler, yetişkinler için de tavsiye edebilirim.
İnceleme
The Kingfisher Treasury of Ballet StoriesCaroline Plaisted · Kingfisher · 20031 okunma