Küller ve Yıldızların Lanetlediği KralCarissa Broadbent
Merhabalar bugün size Nyaxia'nın Taçları evreninden, Yılan ve gecenin kanatları kitabının devam kitabı olan Küller ve yıldızların lanetlediği kral kitabının yorumuyla geldim. Konusu önceki kitapla bağlantılı ve kaldığı yerden devam ediyor. Raihn ve oraya arasında daha büyük düşmanlık olacağını sanmıştım ama öyle olmadı ki bence olmamalıydı da zaten. Raihn yaşadığı onca şeye rağmen hiçbir zaman Oraya uı suçlamadı, onu hep korumaya çalıştı. Oraya da aynı şekilde Raihn için birçok fedakarlık yaptı. Bu çifti başından beri çok seviyorum zaten, hikayeleri de güzel ilerledi. Birbirlerine olan aşklarını, güvenlerini, tutkularını çok net hissettim.
Ancak diğer konulara gelecek olursak bu kitap diğer kitaba göre daha sönük kalmıştı bence. Bi yerden sonra sadece savaş,kan,vahşet, ölüm, seks, savaş, kan, sekse döndü olay. Akışta sorun yaşamadım, kitap 655 sayfa ve 3 günde bitirdim ama genele baktığımızda çok da bir olay olmadı. Savaş temasını çok sevmediğimden de olabilir ama ilk kitap benim için birçok açıdan daha iyiydi. Öte yandan vampir kitabı olmasına rağmen vampirliğe dair tek şeyleri güneşe çıkmamaları ve kanla beslenmeleri? Kaldı ki Oraya melez vampir olmasına rağmen kan da içmiyordu. Çoğu zaman vampir kurgusu okuduğumu unuttum bile yani sürekli savaş ve kandan ibaretti.
Ve en önemlisi de septimus bize ihanet etti, tanrı kemiğinden özel güç üretip ordumuzdan onlarca vampirin ölümüne sebep oldu ama en sonda Raihn ve Oraya tahta geçtikten sonra septimus un kaçtığını öğrendik. E hani intikam filan almıcak mıyız? Ya septimus yeni bi orduyla tekrar saldırırsa? Orası muallakta kaldı nedense anlayamadım.
Novella da okuduğumuz vale ve Lilith çifti de bu kitapta bayağı fos çıktı. Raihn ve vale in çok iyi dost olacağını sanıyordum ama Raihn salağı adamı ihanetle suçladı ( sonradan gördü gününü nsösmsöwmw). Lilithle Oraya nın arkadaş olmasını bekliyordum ama koca kitap boyunca tek kelime konuşmadılar cidden şaka gibi neyse.
Genel olarak kitabı çok sevdiğimi söyleyemicem Raihn ve Oraya çiftini sevdiğim ve olayları merak ettiğim için devamını getirdim. Bu kitapla çiftin hikayesi de bitmiş oldu. Serinin 4 kitabı daha gelecekmiş devam etmeyi düşünmüyorum. Hepinize iyi günler. Kitapla kalın.. Corpse Reader