2025 11. kitabı
Raif Efendi savaş sonrası sabunculuğu öğrenmek için Almanya gider. Bu onun için bir kaçıştır bir bakıma çünkü kendisi bir sanat aşığı ve mülayim biridir. Bir erkek için böyle yaşamak ve ataerkil bir toplumda olmak bilirsiniz... Raif Efendi bir gün gezdiği bir sergide kürk Mantolu Madonna portresini görür. Belki portresini hissiyatı belki çizim şekilleri ona tanıdık gelir ve günlerce bu portreyi izler. Bir şekilde ressam ile tanışır hatta onu ilk sefer tanımaz. Maria Puder. Sonra şans eseri ikinci karşılaşmalarında bence yüzündeki duygudan dolayı onun hemen portredeki kişi olduğunu anlar. Onlarin tanınmasını, arkadaşlıkları ve aşklarını okuyoruz. Maria Puder yani namıdiğer Kürk Mantolu Madonna ve ikili arasında aşkın,dostluğun ötesinde,birbirini anlayan iki ruhun sonsuz tutkuyla birleşmesine tanık oluyoruz. Ama bu basit bir aşk hikayesi değil. Böyle bir aşktan sonr kisi aynı kalır mı? Araya mesafeler girerse ne olur? Kitap kulübü için ikinciye okudum. İlk okuduğumda Raif Efendiye çok kızmıştım ama şimdi okuyunca karakteri daha çok anlamış hissettim.
Kürk Mantolu MadonnaSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 2025376,7bin okunma