Puan vermedi·176 syf.····Okunma: 01 Nisan 2025 16:46 Öncelikle eleştirim kitabın yayınevine, arka kapağında ana karaktere ne olacağının yazılmış olması yani benim okurken ne olacağını biliyor olmam. Bence çoğu kişi okumasını böylesine önemli bir bilgiyle sürdürmek istemez.
Eserimize gelecek olursak: Türk edebiyatının en önemli yazarlarından biri olan Halit Ziya Uşaklıgil'in ilk romanıdır kendisi. İzmir dönemi romanları arasında tasnif edilir.Bir eleştiri yapmak isteyenler önce bu bilgiye hakim olmalı.Bence böylesine bir yazarın ilk romanı olduğunu hissettirdi çünkü yazarla daha önce tanıştıysanız biraz sönük kaldığını anlarsınız. Konusu okuyucuyu içine çekiyor, özellikle kadınların daha istekli okuyacağına eminim.
Eserde hayatının başından sonuna sefalet çeken, fuhuşa sürüklenen Mazlume anlatılıyor. Çevresinde çok insan yok hikaye de çok detaylı değil o yüzden içeriğine çok değinmek istemiyorum.
Sadece söylemek istediğim şey: Kadınların eskiye göre kendi hayatlarını kurabilmelerinde etkisi ,çabası olan herkese minnettarım. Hala hor görülüyoruz, hala kendimizi kabul ettiremiyoruz, beğendiremiyoruz(umurumuzda da değil açıkçası) ama biraz bile çalışıp kendimize bakabilme gücümüz varsa buna faydası olanlara ben minnettarım. Dilerim kendi vatanımda ve dünyanın her yerinde kalbi kırılan hiçbir kadın kalmaz ve hepimiz çok güçlü olabiliriz, kimseye muhtaç olmadan yaşayabiliriz.