''Şu anda yanımda Calore'lerin daha akıllı olanı var.'' İncelemeye başlamadan hemen önce buralara Farley'e olan sevgimi dökmek istiyorum. Ya sen nasıl güzel yazılmış bir karaktersin. Sen ne kadar kral bir karaktersin. Bayıldımm sanaa.
Kitapta sadece Farley'i okumaktan zevk aldığımı söylemek istiyorum öncelikle. Kitapta tek sevilecek karakter de bence General Farley'di zaten. Ve bence tek iyi yazılan karakter de Farley'di. Güçlü kadın karakter olmasının yanı sıra hem mizah anlayışıyla hem de zekâsıyla beni kendine hayran bıraktı.
Ama bu seri kötü demek değil tabiikii. Serinin tamamı hakkında yorumlar yapacağım:
Şimdii serimizde 3 başrolümüz var: Maven, Cal ve Mare. Seri bu 3 karakter arasında dönüyor. Neredeyse. Tabii 5 kitap için bir sürü de yan karakterimiz mevcut.
Şimdi gelelim seri hakkındaki düşüncelerime.
Kızıl Kraliçe serisi ana karakterler açısından kötü, yan karakterler açısından ve konu itibariyle de güzel bir seriydi. Ama bence potansiyeli harcanmış bir seri. Konusunun mükemmel olmasına karşın çeviriden kaynaklı mı bilemem hiç akıcı değildi. Kitaplarda, durmadan bir olay oluyor gibiydi ama asla kayda değer bir şey olmuyordu. Olduğunda da 300 sayfa geçmiş oluyordu. Ve bence çok gereksiz betimlemeler vardı. Betimleme okumayı sevmeyen varsa asla önermem seriyi.
Bunlar dışında da Allah'ım bir kitaptaki tüm ana karakterler mi mal olur? Mare'e zaten 2. kitapta dayak atan biri olmadığı için sinirliyim. Yani kitaba girip dövesim geldi. Allah'tan o son 2 kitapta toparladı ama bu sefer de ilk 2 kitapta gayet iyi yazılan Cal son 2 kitapta bozuldu. Tüm kitaplarda performansını koruyan tek başrol karakter Maven oldu. Buradan tebrik ediyorum kendisini. Psikopat her yerde psikopat, şerefsiz her yerde şerefsiz. Kötü karakter olmasına rağmen - güya kötü karakter- benim sevdiğim tek başrol oldu ama bu 3 başrol arasında tabii. Maven'a da bayıldığımı söyleyemeyeceğim.
Ama akıcı olmamasına rağmen dediğim gibi konusu seriyi toparlamış. Hep şimdi ne olacak acaba diyerek okudum kitapları. Yazar merakı diri tutmayı başarmış. Kitapta beklemediğim ters köşeler vardı diyemeyeceğim çünkü herkesin bahsettiği o ihaneti tahmin etmiştim ama ne zaman olacağını tahmin etmemiştim sadece o açıdan baya şaşırdım. Ve yine sevdiğim bir karakterin ölmesi de motivasyonumu düşürdü ama o karakteri okumak da çok keyifliydi.
Yine de yine de ben beğendim yaa. O kadar gömdüm ama güzeldi. 2 haftadır bu seriyle birlikteyim ve bittiği için içimde bir boşluk oluşmadı değil. Fantastik seviyorsanız şayet okunabilir. Ama verilecek paraya değer mi? Bence değmez. Zaten Pegasus yayınlarının pahalı bastığını çoğu okur bilir ama bu seriye 2k verilmez. Fantastik okumayı sevenler pdf'ten okuyabilirler. Dediğim gibi ben yine de öneriyorum. 7/10'luk bir seriydi.