Sevda Sözleri, Türk edebiyatının en önemli aşk şiirleri antolojilerinden biridir. Kitap, şairin öğrencilik yıllarından ölümüne kadar yazdığı tüm şiirleri, dergilerde ve mektuplarda kalan bazı şiirlerini de içermektedir.
Cemal Süreya, aşkın coşkusunu, tutkusunu, ayrılık acısını ve özlemini kendine özgü bir dille anlatır. Şiirlerinde aşkın sadece romantik bir duygu olmadığını, aynı zamanda bir varoluş biçimi olduğunu da vurgular.
Şair, şiirlerinde soyut ve somut imgeleri ustalıkla harmanlayarak derin anlamlar yaratır. Özellikle çiçekler, renkler, şehirler ve mevsimler, aşkın farklı hallerini ifade etmek için sıkça kullandığı sembollerdir.
Cemal Süreya'nın şiirlerinde, zengin bir dil ve özgün bir üslup göze çarpar. Şiirlerinde, günlük konuşma diline yakın bir samimiyetle birlikte, edebi sanatlara da sıkça başvurur.
Sevda Sözleri, Türk edebiyatında aşk şiirinin en önemli örneklerinden biri olarak kabul edilir. Kitap, hem edebiyat eleştirmenleri hem de okurlar tarafından büyük beğeniyle karşılanmıştır.
Sevda Sözleri, aşkın karmaşık ve derin dünyasına bir yolculuk yapmak isteyen herkes için okunması gereken bir başyapıttır.
"Seni sevmek, bir mucizeyi anlamaktır."