2025 36. kitabı
Okunma: 03 Nisan 2025 22:28
#okudumbitti #okudum #bitti Kitap Adı : Cinayet Molekülleri Yazar Adı : John Emsley Sayfa Sayısı : 325 Kitap Notu : 10 / 10 Kitap Yorumum : Zehir mi? Molekül mü? Adalet mi? Tarih boyunca cinayetler hep birer hikâyeydi, faili meçhul ölümler ve sessiz katiller de öyle. Ama John Emsley, suçun bilinen anlatısını tersine çeviriyor: Katil, bir insan değil, bir molekül olabilir mi? Kimya ve kriminal bilimi, hukukun ve etiğin gölgesinde bir adalet savaşı veriyor. Cinayet Molekülleri tam da bu noktada devreye giriyor: Zehirlerin tarih boyunca nasıl silah olarak kullanıldığını, bazen bir doktorun şifasına, bazen de en soğukkanlı katillerin eline nasıl geçtiğini anlatıyor. Peki, adaletin terazisi bu molekülleri tartabiliyor mu? Kimi zaman bir damla sıvının koca bir imparatorluğu devirdiğini düşünün. Ya da bir yemek tabağının içinde ölümle burun buruna geldiğinizi... Emsley’in detaycılığı büyüleyici: Bilimsel analizler, kriminal davalar ve ünlü zehir vakaları... Gerçek vakaların soğuk yüzüyle yüzleşmek için bu kitabı elinize aldığınızda, belki de artık kahvenize kimse dokunmasın isteyeceksiniz. #KriminalBilim #ZehirliGerçekler #CinayetMolekülleri #AdaletinKimyası #JohnEmsley #Kitapİnceleme #OkudumBitti #BilimVeSuç John Emsley Cinayet Molekülleri
Cinayet MolekülleriJohn Emsley · Ketebe Yayınları · 202277 okunma