Kriminal Moleküller ve Ünlü Kurbanlar

2022
Ketebe Yayınları

2025 42. kitabı
Okunma: 07 Ekim 2025 13:18
İlk defa bu içerikte bir kitap okudum. Kitap oldukça kimya terimi içeriyor fakat yazar okur için terimler sözlüğü oluşturmuş. Kitapta zehirler ve moleküler yapısı anlatılıyor ardından bu zehirlerin kullanım alanları ve zehirle işlenen cinayetlerden bahsediyor. Belgesel tadında bir kitap olmuş.
2025 36. kitabı
Okunma: 03 Nisan 2025 22:28
#okudumbitti #okudum #bitti Kitap Adı : Cinayet Molekülleri Yazar Adı : John Emsley Sayfa Sayısı : 325 Kitap Notu : 10 / 10 Kitap Yorumum : Zehir mi? Molekül mü? Adalet mi? Tarih boyunca cinayetler hep birer hikâyeydi, faili meçhul ölümler ve sessiz katiller de öyle. Ama John Emsley, suçun bilinen anlatısını tersine çeviriyor: Katil, bir insan değil, bir molekül olabilir mi? Kimya ve kriminal bilimi, hukukun ve etiğin gölgesinde bir adalet savaşı veriyor. Cinayet Molekülleri tam da bu noktada devreye giriyor: Zehirlerin tarih boyunca nasıl silah olarak kullanıldığını, bazen bir doktorun şifasına, bazen de en soğukkanlı katillerin eline nasıl geçtiğini anlatıyor. Peki, adaletin terazisi bu molekülleri tartabiliyor mu? Kimi zaman bir damla sıvının koca bir imparatorluğu devirdiğini düşünün. Ya da bir yemek tabağının içinde ölümle burun buruna geldiğinizi... Emsley’in detaycılığı büyüleyici: Bilimsel analizler, kriminal davalar ve ünlü zehir vakaları... Gerçek vakaların soğuk yüzüyle yüzleşmek için bu kitabı elinize aldığınızda, belki de artık kahvenize kimse dokunmasın isteyeceksiniz. #KriminalBilim #ZehirliGerçekler #CinayetMolekülleri #AdaletinKimyası #JohnEmsley #Kitapİnceleme #OkudumBitti #BilimVeSuç John Emsley Cinayet Molekülleri
Kriminal Moleküller ve Ünlü Kurbanlar
2023 10. kitabı
Okunma: 18 Mart 2023 15:20
Arkadaşımın önerisiyle okuduğum ve beklentimin üstüne çıkan bir kitap oldu. Günlük hayatta karşılaşmasak da muhtemelen kimya laboratuvarlarında eksik olmayan beşi doğal beşi insan ürünü olan on kimyasalın ünlü cinayet vakalarında cinayet silahı olarak kullanılması anlatılıyor. Çoğu vakada katillerin bilim insanı, doktor vs. olması da manidar. John Emsley, on bölümün her birinde bir kimyasalın keşfi, moleküler yapısı ve tıpta kullanımı gibi detaylı bilgileri verdikten sonra kurbanları ünlü olan gerçek cinayet vakalarını ele almış. Kitabı yazarken pek çok uzman isim tarafından gerek bilimsel gerek yazınsal destek alan yazar, kimya bilimiyle ilgilenmeyenlerin bile kitaptan zevk almasını sağlamış. Eğer hem kimyaya hem de cinayet vakalarına ilgili bir okursanız, bu kitabı mutlaka okumalısınız.
Bilim