···Okunma: 04 Nisan 2025 20:00 Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, Grange benim en sevdiğim yazardır. Keza çoğu kitabını da okumuşumdur. Lontano bence diğer Grange kitaplarının aksine tam bir netflix dizisi statüsünde olmuş (2. kitabının olması da cabası). Bunu söylememin sebebi özellikle ilk 100-150 sayfasının genel bir tanıtım, orta kısmının gelişim ve son kısmının ise diğer Grange kitapları gibi heyecanlı olması. Tam bir 8 bölümlük dizi. Devamlı diğer kitaplarıyla karşılaştırmak istemem ama açıkçası ben bu kitabı diğer kitapları kadar tutmadım. Çok daha ailesel çatışmalar ve karakter derinlikleri içeren bu kitap, film izler gibi okunan heyecanlı polisiye kitapları gibi değil kesinlikle. Olumlu olarak ise bence gerçekten anlatılan aileye dahil oluyoruz, merak ediyoruz ve duygudan duyguya sert geçişler barındırdığı için kitabı okurken dinç kalabiliyoruz (ilk 100-150 syf hariç). O sayfaları okurken 2. kitabı alıp almama konusunda şüpheliydim fakat olaylar ilerledikçe bu fikrim değişti ve alıp okumaya karar verdim. Konusu gerçekten çok enteresan ve ilgi çekici. Olaylar birbirine ustalıkla bağlanmış, polisiye okurken edebi yönden de tatmin olmamız sağlanmış. Uzun lafın kısası kalite kokan ama özellikle ilk bölümlerinin gereksiz ayrıntılı olması sebebiyle biraz sıkılarak okunan bir kitap olmuş. Bütün polisiye severlerin okumasını tavsiye eder keyifli okumalar dilerim.