Anında Karma || İnceleme
2025 17. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2025 23:45
Anında Karma, okuduğum en eğlenceli genç yetişkin kitaplarından biri oldu ve Marissa Meyer’in kalemini zaten çok seviyorum ama bu kitabıyla gönlümde ayrı bir yere yerleşti diyebilirim. Gerçekten tam anlamıyla bir yaz kitabı olmuş. Akıcı dili, eğlenceli sahneleri ve tatlı çatışmalarıyla bir solukta bitirdim. Hikâyemizin ana karakteri Prudence, başarı odaklı, mükemmeliyetçi ve kontrolü elden bırakmayı pek sevmeyen biri. Hayatındaki her şey belli bir plana göre ilerlemeli, kusursuz olmalı. Ancak biyoloji dersindeki proje partneri Quint ile bu mükemmel düzen sarsılıyor. İkisi de birbirinden pek haz etmiyor, sürekli atışıyorlar. Bu atışmalar da öyle keyifli yazılmış ki, okurken yüzümde sürekli bir gülümseme vardı. Diyaloglar capcanlı ve oldukça samimiydi. Kitap, Prudence’ın bu projeden beklemediği bir not – C – almasıyla başlıyor ve aynı gün yaşadığı bir kaza sonucu, çevresindeki insanlara “anında karma” uygulayabilme gücüne sahip oluyor. Ancak ilginç bir şekilde bu güç, sadece Quint üzerinde işlemiyor. Başta ikisi de birbirlerine tahammül edemese de zamanla farklı yönlerini keşfetmeye başlıyorlar. Takım olmayı öğreniyorlar, birbirlerine destek oluyorlar ve aralarındaki ilişki yavaş yavaş değişiyor. Bu dönüşüm, oldukça tatlı ve doğal bir şekilde yansıtılmıştı. Bu açıdam bayıldım. Birbirlerinden hoşlanmaya başlamaları o duyguyu kabullenme süreçleri çok çok sevimliydi. Ve birbirlerine karşı karşılıklı saygı ve anlayışla yaklaşmaları çok tatlıydı. Özellikle birbirlerinin zayıf ve güçlü yanlarını fark edip kabul etmeleri, karakter gelişimi açısından da çok hoştu. Karakterlerin hepsi aşırı sempatikti. Quint'in hayvanlara ve deniz yaşamına olan ilgisi, sorumluluk sahibi tavırları; Prudence’ın iç çatışmaları ve mükemmeliyetçiliğiyle verdiği mücadele, kitabı sadece eğlenceli değil, aynı zamanda duygusal olarak da iyi yazılmasını beğendim. Kitabın enerjik yapısını, yaz havasını taşıyan ruhu ve karakterler arasındaki dinamikleri çok güzeldi. Anında Karma, “tatlı bir düşmanlıktan doğan aşk” temasını iyi bir şekilde yansıtıyordu. Meyer’in gençlik romanlarındaki başarısı zaten söylenecek pek bir şey yok. Harika biri. Ayrıca, okuduğumuz birçok kitapta kadın ve erkek karakterler fiziksel olarak kusursuz betimlenirken, bu kitapta öyle değildi; Quint kahverengi saçları ve gözleriyle, hafif bronz teniyle son derece sıradan ama sempatik bir lise öğrencisiydi ve hayalimde o kadar tatlı ve sempatikti ki muazzam bir portre canlanmadı zihnimde. Prudence ise herkesin güzellik anlayışına uymayan ama sevimli biriydi. Kendine özgü bir görünüme sahipti ama tam da bu yüzden olduğu halini benimsiyor ve daha güçlü yanları ile ön plana çıkıyordu. Özgüveni ve karakteriyle göz kamaştırıyordu. Kitabın bu yönünü çok sevdim. Kısaca, Anında Karma sımsıcak bir kitap. Marissa Meyer’in ne yazsa okurum dediğim yazarlardan biri olduğunu bir kez daha hatırlattı bana. Kitabı elime aldım ve farkına bile varmadan bitirmişim. Eğer siz de yaz aylarında keyifle okuyabileceğiniz tatlı bir gençlik romanı arıyorsanız, bu kitap tam size göre 𖹭
Anında KarmaMarissa Meyer · Artemis Yayınları · 2024139 okunma
1.221 Gösterim
Çok güzel bir inceleme olmuş eline sağlık💗.Kitabı gördüğümde ilgimi çekmişti zaten, şimdi incelemeni okuyunca daha da çok merak ettim..Sanırım yazın alıp okumalıyım.🫠
Zeynep Sude ️
Teşekkür ederim kesinlikle okumalısın fikirlerini merak ediyorum hatta belki okuduktan sonra burada konuşabiliriz çünkü çok tatlılardı 🥰✨️
İncelemeni bekliyordum ♥️ çünkü ben Marissa Meyer'in kalemini ve kendisini severim. Bu yeni kurgusunu da merak ediyordum ama okuyanı da pek görememiştim. İncelemenden sonra şans verme sırasında öne getireceğim bir kitap gibi duruyor...
Zeynep Sude ️
Pınar Okumadıysan spoi vermek istemiyorum ama o kadar o kadar güzel ki her açıdan ve bence daha fazla bekletme ve oku eski basım da var bende yenisini de alacağım gerçekten çok sevdim hatta şey Amazon'da özel basım var ön siparişe açılmış hatta Eylül'de tam anlamayla çıkacak diye biliyorum kalpsiz ama dili Almanca aşırı güzel bence bir bak ona da Almanca olmasaydı İngilizce olsaydı belki onu da alırdım ama çok güzel çok fazla çok güzel dedim ama öyle
çook güzel olmuş incelemenn alıntıların da çok güzeldi zaten😍acilen almam gerekiyo bu kitabı aşırı merak ettim💕 bir de bu anında karma gücü tam olarak ne oluyo anlamadım ben😞
Melis♡ ay al al 🥰