Kimin Tanrısı Daha Güçlü? - Yaratık
2025 25. kitabı
Okunma: 31 Mart 2025 22:23
Desperation Maden Kasabası Nevada’nın bitmek bilmez yollarının arasında yani tam çölün ortasındadır. Tabelaya çivilenmiş bir kedi görürseniz korkmayın. Çakal sesleri duyarsanız aldırmayın. Çin Çukuru sizi garip tınılarıyla çağırırsa mutlaka uğrayın. Stephen King ,bu kitapta korku kumlarını hortum gibi yerden kaldırıp okurun yüzüne vuruyor. İki metre boyundaki polis memuru Mary ve ailesini yolda durdurması ile maceramız başlıyor. Oğlu David ile hayatta kalmaya çalışan Mary, bu tuhaf adamın kendisini tutuklamasıyla kodesi boyluyor. Johnny’de yakalananlar arasında, ünlü bir yazar. Asistanı Steve ve Steve’in karşısına yolda bulduğu otostopçu Cynthia ile bu lanetli kasabadan kaçmanın yollarını arıyorlar. Kötü karakterimiz yüzyıllardır farklı formlarda insanları kullanarak hayatta kalmaya çalışan Tak. Ben daha önce Düzenleyiciler kitabının incelemesinde de Tak’dan bahsetmiştim. Yaratık ilk, Düzenleyiciler ikinci kitap arkadaşlar. Kitapta biblo tarzı küçük Can-Tah adı verilen objelerden de bahsediliyor. Onların yakınında olduklarında insanlarda ani duygu değişimleri oluyor. Birdenbire sevişmek gibi. Nefret artışı, saldırganlık bir nevi ilkel duygular ön plana çıkıyor. “Hiç Tanrı’yı düşünür müsün? diye sordu. Ama boşver, Tanrı’nın bölgesi Indian Springs’te biter ve Tonopah’ın kuzeyine şeytan bile fazla uğramaz. Desperation’da zaten Tanrı yoktur, genç adam.” Cümlelerin derin anlamı ile insanı düşündüren, bilgeliği ile şaşırtan bir roman. David karakteri çocuk olmasına rağmen İncil’den ayetler okuyan ve doğaüstü diyebileceğim özelliklere sahip biri. Kitabın kilit noktalarından birinde en yakın arkadaşı ile yaşadığı bir kısım var bam teli. Örümceklere, çakallara, panterlere dahi hüküm eden çok güçlü bir düşmana karşı hayatta kalma mücadelesi okuyacaksınız. Seversiniz ya da sevmezsiniz. Ama Desperation’dan ayrılırken asla aynı kişi olarak kalmazsınız.
Korku-Gerilim
YaratıkStephen King · Sayfa 6 · 2021709 okunma