Seninle başlamadı ama seninle son bulabilir.
2025 1. kitabı
Feyza Altun,bu kitabında nesilden nesile aktarılan travmalara çok güzel bir bakış açısı ile değiniyor.Kadınların annelerinden aldıkları ve maalesef masum kız çocuklarının üzerine yükledikleri travmalar... Düşündüğümüzün aksine,kimse kötü doğmuyor.Bu kitap,o çok kızgın olduğumuz annemizin de bir zamanlar çocuk olduğunu ve titreye titreye yardım beklediğini bize çok net bir biçimde gösteriyor.Hikayelerini okuduğunuz zaman içizinden tek bir şey geliyor,o çok kızgın olduğunuz kadına sımsıkı sarılmak,anlatım akışını o kadar güzel kurmuş ki her bölümde bu üç kadından birinin çocukluğunu görüyoruz.Bu akışı iç içe bir şekilde kurması üçüne de sinirlenmenizi önlüyor çünkü bir iki sayfa önce onun bir çocukluk anısını okumuş oluyorsunuz.Yani iç içe anlatım tekniği ile bu kitap,kelimenin tam anlamıyla empati kokuyor diyebilirim.Olay akışı ve anlatım sırası gayet sürükleyici sıkılmadan tek oturuşta bitirdim.Ayrıca psikoloji alanına ilgi duyuyorsanız bu konuda da mükemmel bir eser olduğunu söyleyebilirim.Bir kadının üç nesildir gelen travmaları omzundan atma hikayesi beni hüzünlendirse de kesinlikle sevdiğim kitaplar arasına girdi.Kim bilir belki de Figen bir travma zincirini kırarak Mert Cana yapabileceği en büyük iyiliği yapmıştır.Travmalarını omzundan atmaya çalışan bütün kadınlara,Seninle başlamadı ama seninle bitebilir,diyerek sözlerimi noktalıyorum.
Sınırda Üç KadınFeyza Altun · İnkılap Kitabevi · 2020654 okunma