Selamlar,bu gün sizlere sevdiğim bir kitapla geldim. Bir Karanlık Pencere
Öncelikle sanırım neden bu kadar uzun sürede okuduğumu açıklamam gerekecek.Kitaba başladığım zaman tam sınav haftasıydı,çok fazla okuyamadım.Sınav haftasından sonraki dönem,kitabı okuma hevesim kaybolmuştu.Bu dönemleri çıkarırsak 4-5 günde bitirmişimdir kitabı,akıcı bir dile ve merak uyandırılıcığı sayesinde tabii ki
(つ ಥ_ಥ )つ
Şimdi incelemeye geçebiliriz.Konuyu anlatmayla başlayalım.Arka kapaktan alarak yazıcağım.
Elspeth Spindle'ın bir sisin içine hapsedilmiş olan Blunder Krallığı'nda güven içinde yaşayabilmek için,şanstan daha fazlasına ihtiyacı vardır.Bir canavara...
Kâbus dediği bu kadim,kurnaz ruh kafasının içinde yaşar.Onu korur.Sırlarını saklar.
Fakat her şeyin bir bedeli vardır,özellikle de sihrin.
Elspeth orman yolunda gizemli bir haydutla karşılaştığında hayatı temelinden sarsılır.Gölgeler ve aldatmacalarla örülü bir hayata sürüklenen Elspeth,Blunder'ı dört bir yanını saran kara büyüden kurtarmak için tehlikeli bir göreve dahil olur.Biz de bu tehlikeli görevde Elspeth,Kâbus ve onları destekleyen kişilerin yaşadıklarını okuyoruz.
(ง ͠° ͟ل͜ ͡°)ง
Şimdi gel gelelim yorumuma.Kitabın o gotik havasını hissettim.Sonuçta bu kitap "gotik fantastik" adı altında bir kitap.
Kitabın konusu özgün,ee biliyorsunuz özgün konulu fantastik kitaplar bulmak zor,bu kitabı o yüzden iyi değerlendirelim.
Kitabın ilk 50 sayfası içerisinde evrene alışıyoruz.Evrene alışma sürecim açık söyleyeyim zor oldu,kitap da geçen karakterler ve kartları not alarak bu sorunu da hallettim çok şükür
(◡‿◡✿)
Kitabın her sayfasından sonra gerim gerim gerildim."Acaba ne olucak?" "Acaba yapabilecekler mi?" gibi gibi soru işaretleri kafamda okudum sayfaları,bu durum da kitabın merak uyandırıcılığınıda gözler önüne seriyor.Sonrasında cevabımı buldum mu,evet hem de kafama yedim.ALLAH KAHRETSİN.
(◣_◢)
Kitap da bulunan ters köşelerde bence açık kapı bırakılmıştı.Ben böyle bilinmeyen ters köşelerden yanayım...
Elspeth ve Ravyn'in ilişkisi biraz ani gelişti gibi geldi bana. Buarada kitap da ikilinin smut sahnesi var,ama bence üstü kapatılmıştı,ya da ben manyağım bilmiyorum.Bu bilgiyi dikkate alarak kitabı almanız,sizin için daha iyi olacaktır.
◖⚆ᴥ⚆◗
Kitapla ilgili tek bir sorunum var.Elspeth'in geçmişini ilk sayfalardan öğrendik.Ravyn'in geçmişini de ilerleyen sayfalarda öğrendik.
Ama Kâbus?? sadece birkaç bilgi öğrendik,bana yeterli gelmedi
(;一_一)
Amma velakin,2.kitabı okuyanlardan aldığım istihbarata göre 2.kitap da öğreniyormuşuz,bu sorunu da hallettik.
Kitabın bence sade ve akıcı bir yazım dili vardı.
Kitabın sonu hakkında da biraz konuşmak istiyorum.O kadar olay yaşadıktan sonra mutlu mesut yaşamayı beklemek biraz absürt olurdu,yani bence beklenilen bir sondu.
(ಠ‿ಠ)
(◕‿◕✿) Teşekkürler
Bana bu kitabı öneren,her mesaj attığımda sıkıntı etmeyip dönen @athenayse_' a çok teşekkür ediyorum!!.Senin önerilerini her zaman dikkate alacağım artık.
Bir sonraki kitap incelemesine kadar,hoşça kalın,sağlıcakla kalın.
Evet,kapanışı NTV'deki dayıdan çaldım,lütfen aileme zarar verme adını bilmediğim dayı
bunu çok merak ediyorum ama medyada acayip övüldüğü için de biraz çekiniyorum açıkçası ya hayal kırıklığına uğrarsam diye 😭😭 bu incelemeden sonra bir şans veririm artıkk
elif kilic hayata kötü enerji yayan dayılardan(ruh hastaları)kurtulmak için full pozitif enerji <3(100 yaşına gelmiş hâlâ yaşamak isteyen dedelerden çalmadım tabii ki.d