·99 syf.····Okunma: 05 Nisan 2025 22:18 Kitap çok temel, kolay anlaşılır ve samimi bir üsluba sahip. Okurken gerçekten hazırlayan kişilerin ihlasını hissettim diyebilirim. Kendilerinden Allah (celle celâluhû) razı olsun.
Soru cevap formatında da olması kitabı ayrıyeten kolay anlaşılabilir kılmış. Gençlerin, ilmihâl bilgilerine giriş yapması için de çok uygun. Tabii ilmihâl bilgileri için tek başına kesinlikle yeterli değil. Üstüne katılarak gidilmeli.
Bunun dışında, kitap hakkında yapabileceğim belki de tek eleştiri, siyer bölümünde Veda Hutbesi'nin içeriğini maddeler hâlinde özetlerken "Bütün insanlar eşittir. Allah katında üstünlük ancak takva iledir." cümlesindeki "Bütün insanlar eşittir." ibaresi parantez içinde, yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için, açıklanabilirdi. Çünkü insanların din ve hatta cinsiyetinin getirdiği özellikler bakımından eşit olmadığını biliyoruz. İslami ilimlere yeni öğrenmeye başlayan bir okuyucu belki de bu maddeyi yanlış anlayabilir.
Velhasıl, kitap gayet anlaşılır ve güzel. İlmihâl bilgilerine yeni başlayacak kardeşlerime kesinlikle tavsiye ederim.