Cinselliğin Tarihi her şeyden önce Foucault’un önceki dönemlerden itibaren günümüz dünyasına gelene kadar insanların cinsel pratiklerinin ele alınıp incelendiği bir kitap değildir. Eğer böyle bir yanılgı içerisindeyseniz (kitabın adından ötürü gayet doğal, ayrıca Foucault’u daha önceden tanımayan ve kitabın adının yanılgısına düşmüş birisi olarak kitaptan haberdar olduğum zamandan beri aynı yanılgıya sahip olan ben de bir süre bu düşünceye sahiptim) önceden Foucault hakkında ufak bir araştırma yapmanızı tavsiye ederim. E madem cinsel pratiklerin tarihsel gelişimine şahitlik etmiyoruz peki biz bu kitapta neyi göreceğiz diye soruyorsanız, bu kitap Foucault’da iktidar anlayışının cinsellik olgusu üzerinden nasıl biçimlendirildiği ve öznenin bu bağlamda nasıl üretildiğini ele almaktadır. Böyle bahsedince biraz karmaşık geliyor olabilir farkındayım ama bu noktada yapılabilecek tek şey Foucault ve onun iktidar kavramsallaştırması hakkında bir ön okuma yapmak olacaktır. Yapabilecek bir şey yok çünkü bazı kitaplar fazla efor sarf etmenizi ve onu anlamanız için mücadele etmenizi gerektirir. Cinselliğin Tarihi de benim için böyle bir kitaptı.