·96 syf.····Okunma: 31 Ocak 2018 23:50 Mehmet Akif gibi büyük bir şairi yine Sezai Karakoç gibi büyük bir şair, fikir adamı gözüyle görme, faklı bir pencereden bakma adına güzel bir biyografi ve inceleme kitabı. Karakoç'un Yunus Emre ve Mevlana ile birlikte üç biyografi kitabından biri bu. Diğerleri gibi bu kitapta da, önce hayatını ve düşüncelerinin nasıl geliştiğini anlatıyor, daha sonra da şiirlerini yorumlarıyla beraber açıklayarak bize sunuyor. Çoğu biyografi kitapları birbirinin kopyasıdır normalde fakat Sezai Karakoç sadece hayatı ve eserlerini vermeyip bunlarla ilgili çok güzel ve özgün yorumları da bize sunuyor. O yüzden Karakoç'un biyografi kitapları çok hoş ve öğretici.
Kitaptaki her konuya değinemem tabi ama bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Özellikle Necip Fazıl başta olmak üzere bazı islamcı fikir adamları Akif’in Mısır ekolü (Afgani, Abduh, vb.) düşünürlerinden etkilendiği ve reformist olduğu için eleştirmekte hatta suçlamaktadırlar. Fakat Sezai Karakoç bu olaya farklı bir pencereden bakıyor ve bu konu hakkında mübalağa edildiğini anlatıyor va hatta islami ve felsefi gerekçelerle açıklıyor. Bu konuda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlara da güzel bir cevap vermiş.
“Boşuna yaşamadın, boşuna savaşmadın ve boşuna ölmedin” diyerek seslendiği Mehmet Akif'in milletin ruhuna kök saldığını anlatıyor üstad.