·192 syf.····Okunma: 14 Aralık 2024 00:00 Ahlak nedir? İyi ve kötü nedir?
İnsan doğuştan iyi ve kötüyü bilir mi?
Kitap, karakterimizin bir resim sergisi gezdikten sonra ressamlık hayallerine veda etmesiyle başlıyor. Bir süre sonra anne ve babasını tüberkülozdan kaybeden karakterimiz hukuk bürosundan istifa ediyor ve bir kasabaya yerleşiyor.
Joseph’in kasabaya alışma döneminde kapısının önünde dövülmüş bir çocuğu bulmasıyla hayatı tamamen değişiyor.
Kitap inanılmaz rahatsız edici ve mide bulandırıcı olsa da okurken gerçekten beni etkiledi. Joseph ve abel’ın konuşmaları oldukça ilgi çekici olsa da Doktor ve Abel’ın konuşmaları kitap boyunca görmeyi iple çektiğim sahnelerdendi. Ancak kitaptaki istismar sahnesinden sonra gelenler beni oldukça rahatsız etti. İstismara uğramış bir bireyin istismarı üzerinde bu kadar az durulup sahneyi bir şehvet sahnesine çevirmek kitapta dikkatimi çeken bir diğer çelişkilerdendi. Kitap bütün tiksinçliğine rağmen oldukça akıcıydı. Ahlak ve etik sorgulamalarının şeytani bir çocuk ve duygusal açıdan yetersiz bir yetişkin arasında olması benim için kitabı okutan sebeplerden biri.
Kitap baştan aşağıya rahatsız edici içeriklerle dolu olmamasına rağmen beni inanılmaz derece de rahatsız ederek ve etkileyerek son zamanlardaki favori kitaplarım arasına girdi.
“ İyilik ve kötülük birbirlerinin ayrılmaz parçalarıdır.”