Sekiz arkadaş.
Beş şehir.
Yıllar sonra gelen yüzleşmeler.
Lise yıllarında, sekiz kişilik bir arkadaş grubu bir gece bir suç işler. Bu suç, içlerinden birini özgürlüğünden ederken, diğerine hayal ettiği hayatın kapılarını açar. Arden Koral suçu üstlenir ve hapse girer. Geriye ise dağılmış hayatlar, yarım kalmış aşklar ve bitmemiş hesaplar kalır.
Yıllar sonra Nilperi, sokakta Yağız’la karşılaşır. Bu karşılaşma, geçmişi kurcalamak için ilk adımdır. Yağız’ın önerisiyle, arkadaşlarını yeniden bir araya getirmek için yola koyulurlar. Her şehir, her yüz, unutulmuş sandıkları sırları birer birer yüzeye çıkarır. Kimi arkadaş özlemiyle, kimi utancıyla, kimi ise pişmanlığıyla karşı karşıya gelir. Ama asıl tehlike henüz bitmemiştir; geçmiş, hâlâ peşlerindedir.
Her karşılaşma yeni bir sır, her yüzleşme yeni bir yara demektir. Beş yıl önce yaşanan gecenin gerçekleri, karakterlerin gözünden dönüşümlü olarak anlatılırken olayın aslında hiç de sanıldığı gibi olmadığı ortaya çıkar.
Nil’in kalbi hâlâ Arden’le ilgili gerçeği taşırken, Arden herkese karşı buz gibidir. Neden bu kadar öfkelidir? Neden onları görmek istemez? Kim neyi saklamıştır?
Geçmişin, sadece vicdanlarında değil; peşlerinde gerçek bir tehlike olarak da hâlâ var olduğunu fark ettiklerinde artık her şey için çok geçtir. Çünkü bazı sırlar toprakta değil, kalplerde gömülür.
⸻
Bu kitapta sizi neler bekliyor?
✧ Geçmişiyle yüzleşen gençler
✧ Kalpten kalbe akan yarım kalmış aşklar
✧ Şehir şehir sürükleyici bir yolculuk
✧ Sırlar, ihanetler ve kırık dökük dostluklar
✧ Finalde içinizi kıpır kıpır bırakacak büyük bir merak!
Zeynep Sey’in akıcı kalemi ve gerçekçi karakter kurgusuyla dolu dolu bir gençlik hikayesi. “Yaz Uykusu” sadece geçmişi değil, okurun da kalbini eşeliyor. Serinin devamı için sabırsızım! Zeynep Sey