2025 22. kitabı
"Benim hayatım acılar içinde geçmişti. Sırtımda hâlâ babamın kemeriyle vurduğu yerlerin izleri duruyordu." "Sen benim vatan toprağımsın Ahsen. Annemle babam da uğruna savaştığım, sırtımı dayadığım dağ. Onlar da benim vatanım ama sen bana onların emanetisin. Onların koru, sahip çık dediğisin." Herkese Merhaba Askeri kurgu ve romantizmin bir arada olduğu bir kitapla sizlerleyim. Akıcı anlatımı , ilgi çeken konusu ve yetişkin içerik barındırmaması nedeniyle çok güzel bir okuma oldu. Maalesef ülkemizde tacize maruz kalan kadınlar suçlu yerine cezalandırılmaya devam ediyor. Eşinin ,kardeşinin, kızının yanında olmaya çalışmak yerine karşılarında duruyorlar. Kadını sevmek, korumak , anlamak o kadar kolayken çoğu aile bunu yapamıyor. Ahsen'de maruz kaldığı durumun suçlusu gibi göründü. Annesizligin verdigi eksiklikle yaşamaya çalışırken babası ve amcası onun ölümünü istediler. Bir kurşunla namusu temizleyeceklerini düşündüler. Sormadılar ne oldu diye , iftira olduğunu akıllarına bile gelmedi . Adil ve Nesrin gece bir sokakta karşılaştıkları manzara karşısında çok şaşırdılar .Aile olmanın , insan olmanın kandan değil candan olacağını gösterdiler. Adil Bey ve Nesrin Hanim, Ahsen'i nasıl koruyabiliriz diye düşünürken biricik oğulları Çağan akıllarına geldi. Uzun zamandır evlenmesini istedikleri oğulları vatan aşkıyla yaşayan biriydi. Apar topar geldiği aile evinde ailesinin isteği ile şaşırdı kaldı. Çağan ailesinin isteği Ahsen ise yaşamak için evliliği kabul etti. Birbirini tanımayan iki kişinin evliliği nasıl olacak ? Ahsen'in başındaki sıkıntılar geçti mi ? Onları hangi sınavlar bekliyor ? Soruların cevabı ve daha fazlası için kitabı okumanızı tavsiye ediyorum.
VatanımsınPınar Özen · Epsilon · 202547 okunma