Ertelemek; Sor bi Neden?
2025 8. kitabı
Okunma: 03 Nisan 2025 12:00
Canım Nihan Kaya… Ne kadar samimi bir başlangıç oldu değil mi? Okuduğum her eserinde içtenliğini iliklerime kadar hissettiğim bir yazar hakkında konuşacaksam, bu hitap az bile Bu kitabında da yine içimizdeki o görünmeyen, bastırılmış çocuk acılarına sarılarak bitiriyor satırlarını. Ve biz de o sarılmayı kabul ediyoruz... ERTELEMEK… Aslında kitabın orijinal adı: “Yataktan Çıkamadığım Günler” Zorlu bir döneminde yazmış bu kitabı. Yatak metaforu üzerinden harekete geçmekte neden bu kadar zorlandığımızı sorguluyor. Ertelemek sadece tembellik değildir. Çoğu zaman bunun altında kaygı, mükemmeliyetçilik, başarısızlık korkusu ya da içsel bir başkaldırı yatar. Nihan Kaya, bu kitapta ertelemenin psikolojik kökenlerini derinlemesine inceliyor. Belki de asıl soru “Neden başlamıyorum?” değil, “Başlamak neden bu kadar zor geliyor?” olmalı… Yine büyük bir keyifle okudum. Özellikle son kısımdaki “Duvardaki Sarı Leke” öyküsünde kendimizden parçalarla karşılaşıyoruz. Erteleme bazen bir kalkandır… ama bir noktadan sonra bu kalkan, hayattan da uzak tutar bizi.
ErtelemeNihan Kaya · Eksik Parça Yayınları · 20242,161 okunma