2025 29. kitabı
Okunma: 08 Nisan 2025 01:03
"Hastaların çoğunun ne istediklerini bilmemelerinin nedeni , gerçekten neye aç oldukları konusuna fazla önem vermeleri. Sık sık , kesin bir tanımlaması olmayan "bir şeye özlem " duyuyorlar , belli bir duyguya dair ani bir açlık hissediyorlar ve sonra düşünmeden harekete geçiyorlar. Benim hedefim, onlara,cinsel bir dürtü hissettiklerinde durup şu soru üzerine düşünmelerini öğretmek: Ben gerçekten ne istiyorum ?" Psikanalizin babası Freud 'un cinsellik üzerine bir çok makalesini okumuştum. Cinselliğin "baskılanmış duyguların yansıması"olduğunu , genellikle erişkin değil, çocukluk döneminde başladığını söyler. Çok doğru değil mi ? Eksikliğini tamamlamaya çalıştığımız duyguların geri bildirimleri genellikle davranışsal olmaz mı sizce de ? " Divanımdaki erkekler" kitabında yazar, bir çok cinsel rahatsızlığın temelindeki güvensiz ilişkiyi baz alır. Çocukken aldığımız ağır hasarların, ebeveynlerimizle bağlantılı olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Asıl konu kendimizi güvende hissetmektir. Birikmiş öfke , kızgınlık , nefret , onaylanma isteği, sevilme arzusu vb duyguların yansıması, kendini farklı yöntemlerle dışarı atma eğilimi gösterir. Bir kadına , bir adama duyulan şehvet, erotizm cinsel istek insanî bir duygunun belirtisidir. "sevildiğini hissetmek ,arzulanmak, anlaşılmak" dünyanın en güzel hislerinden biridir. Zengin bir oluşumdur.Fakat işin içine çarpık duygular girince bir rahatsızlığa ve saplantıya dönüşebilir. Bu konuda söylenecek bir çok cümle var :) Ama ben burda bırakıyorum zira okları üzerime hedef olarak almak gibi bir niyetim yok. Okuduğunuz kitaplarla yargılanmak diye bir kavram var :)) Kitaba gelirsek ben biraz(fazlasıyla ) İrvin D. Yalom esintisi hissettim , ilhamı fazlasıyla almış Dr. Brandy Engler. Terapi sonrası kendi hayatından bahsetmesi , araya fikirlerini serpiştirmesi ve karşısındaki hastaya uyguladığı teknik terimlere kadar.. Tek fark cinsel dürtülerimiz. Yalom gibi evrensel konulara değinilmemiş.Kötü değildi :) bazı teşhisler çok iyiydi. Cinsel eğilimlerimiz bizim geçmişteki travmalarımız ile ilintili. Kadınların ruh sağlığını bozan erkekleri iyileştirmek ve anlamak için yazılmış bir el rehberi gibi :) Mesajı almanız dileğiyle hanımlar :) Erkekler neden aldatır? Erkekler neden duygularını dışa vurmaktan , ölesiye korkar ? Erkekler neden güçlü kadınlardan haz etmez ?
Psikoloji
Divanımdaki ErkeklerBrandy Engler · Ayrıntı Yayınları · 20211,288 okunma