2025 59. kitabı
ALP BÖRÜ 2 : ORUN . Serinin ikinci kitabı son hız devam ediyor arkadaşlar. Tulpar obasına kavuşmuş ve Hulagu ile çarpışmıştı. Şimdi sırada görevini tamamlamak vardı. Mektubu yerine ulaştırmak. Peki, bu karşılaşma sonrası Oğuz Kağan planını uygulamak için hareket edebilecek miydi? Türkler tek sancak da birleşebilecek miydi? Tulpar ve Börüler, Oğuz Kağan dan gelecek emri beklerken tüm acuna Türkün gücünü göstermenin zamanı geliyordu. Öncelikle " orun " kelimesini açıklamak isterim ki, ne kadar anlamlı bir kitap adı olduğunu kavrayalım. Özellikle Göktürkler ve Uygurlar zamanında kullanılan "orun" kelimesi, hükümdarların ya da yüksek rütbeli kişilerin resmi oturdukları yerleri tanımlamak için kullanılmaktadır. İlk kitapta tanıştığımız karakterlerin gelişimine şahitlik ederken #orun da, sadece bir savaşçı olmayıp kendi içinde de savaşan #alpbörü nün içsel çalışmalarına da eşlik ediyoruz. "Orun"da ölümle yaşam arasındaki sınır, fiziksel dünyayla ruhani âlem arasındaki denge, kahramanlıkla kader arasındaki çatışmalar ön planda. Bu atmosfer için Türk mitolojisi, Şamanizm ve eski Türklerin ölüm algısından yararlanıldığı vurucu sahnelere gebe. Börü’nün ruhani yolculuğunda bir rehber olan Orman Ana; sadakat ve kardeşlik kavramlarının canlı temsilcisi olan ve Börü’nün en yakın dostu; kitabın karanlık yüzü, Börü'nün hem fiziksel hem ruhsal düşmanı olan Kara Böri ve tabiki Bürçe . Enfes betimlemeler, Türklük damarımızı azdıran satırlar ve her şart ve koşulda gücümüzü ortaya koymanın inancı. Bir solukta okunan, her satırıyla heyecan yaratan ve yine merak dolu bir beklenti ile sonlanan #alpbörüorun . Ben hemen üçüncü kitaba koşarken, sizler de bir an önce koşup alın bu seriyi. İnanın pişman olmayacaksınız . .
Orun 2Bekir Sevik · Yengi Yayınları · 202411 okunma