Alp Börü - Orun #okudumbitti
#AlpBörü serisinin ikinci kitabı Orun, ilk kitabın bıraktığı yerden adeta nefes almadan devam ediyor. Daha ilk sayfalarda o bozkır kokusu, Tanrı Dağları’nın görkemi ve Ötüken’in baharındaki o tarifsiz huzur insanın içine işliyor. Sanki kitap okumuyorsunuz da, Tulpar’ın peşine takılıp bozkırda at sürüyorsunuz.
İlk kitapta Hulagu’dan aldığı intikamla obasına gururla dönen Tulpar’ın hikâyesi, bu defa çok daha büyük bir sorumlulukla devam ediyor. Kahramanlığın sadece kılıç sallamakla değil, sabır, vefa ve inançla da ölçüldüğünü bir kez daha hissettiriyor.
Tulpar’ın Leylek Obası’nda yaşadığı o sıcak, samimi sahnelerle başlayan kitap, kısa sürede tekrar bozkırın acımasız rüzgarına bırakıyor insanı. Oğuz Kağan’ın çağrısıyla başlayan yeni macera, okuru bir an bile dinlendirmiyor. Tulpar’ın kardeşlik, sadakat ve mücadele duygularını içselleştirdiği bu yolculuk, Börüler’in kuruluş süreciyle adeta efsanelere karışıyor. Her karakterin derinliği, diyalogların içtenliği, betimlemelerin güçlü diliyle birleşince; kitabın her satırı okurun gönlünde ayrı bir iz bırakıyor.
#Orun sadece bir macera ya da savaş romanı değil. Aynı zamanda kahramanlığın, dostluğun, aşkın ve fedakârlığın harmanlandığı, Türk mitolojisi ve töresine sıkı sıkıya bağlı epik bir anlatım. Tulpar’ın iç dünyasındaki çatışmalar, sevdiği kadın Bürçe ile yaşadığı derin bağlılık, bir yandan savaşın acımasız yüzü diğer yandan bozkırın büyüleyici doğası, kitabın temposunu hiç düşürmeden duygusal bir denge yaratıyor.
Kitabın finaline doğru artan tempo ve karakterlere daha da bağlanmanız, sizi üçüncü kitabı bir an önce okumaya itiyor.
Kısacası, #AlpBörüOrun sadece bir kitap değil, adeta bir destan. Türk tarihini, töresini ve ruhunu hissederek, gururla ve heyecanla okunacak bir eser. Eğer Türk