2025 57. kitabı
Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığının bir kanıtı gerçek yaşam hikayeleridir. Evlerin çatısı neler örtüyor bunları bilemeyiz. İçeride neler yaşanıyor, ne fırtınalar kopuyor dışarıdan baktığımız zaman göremeyeceğimiz şeyler bunlar. Kitabın henüz başında yazar okuyucu için bir not bırakmış. Bu kitabı okumanın zor olacağı noktasında hem bir uyarıda bulunuyor hem de okumak için bir şans vermenizi istiyor. Çünkü okuyacaklarınız öyle kolay şeyler değil. İ*tismar, vurdumduymazlık, ilgisiz anne ve baba dolu bir çocukluğu okumak elbette zor ama bunu yaşayan insanları düşünün bir de. Ben kulak verilmesi taraftarıyım. Her insanın çocukluk travmaları vardır sanırım. Bunlarla yol almak çok zor, bazen yıllarca sürebilir. Bu tarz kitapların travma sonrası iyileşmek adına bir çok kişiye yol gösterici olacağını düşünüyorum. Bu anlamda çok kıymetli bir içerik. İnsan geçmişinden kaçıyor ve belki de kaçmaya çalışırken yine kendisini orada buluyor. Bunun için çok daha büyük çözümlere ihtiyaç var. Çünkü geçmişte bizim bir parçamız ve tamamen sıyrılıp yola devam etmek mümkün değil. O nedenle yaralayıcı etkisini en aza indirmek üzerine odaklanmak gerekiyor. Annesi, babasından ayrılacağı zaman ona iki seçenek sunmuştu kendisi ile mi yoksa babasıyla mı yaşamak istiyordu? O da hayatı boyunca belki de pişman olacağı kararını açıkladı: babasıyla yaşamak istiyordu. Bundan sonrası onun için zorlu bir yaşam oldu. Anne ve baba olmak bir sanat olsa gerek. Çocuklar yaşamları boyunca yaraları taşıyor. Ailelerini hayatlarından çıkarmak onları koruyor ama iyileştirmiyor. Onlara bırakılacak en güzel miras sevgidir.
Bedenimin BildikleriStephanie Foo · Mona Kitap · 202521 okunma